Ege Postası
Geri

Torbalı'da devler gururu

İzmir'in Torbalı İlçesi'nde faaliyet gösteren 13 şirket, İzmir'in 100 sanayi kuruluşu arasında yer aldı.
Torbalı'da devler gururu
Haberler / Ekonomi
24 Haziran 2014 Salı 12:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EBSO'nun açıkladığı İzmir'in en büyük 100 firması arasında TÜPRAŞ İzmir'in en büyüğü olurken ikinci PETKİM, üçüncü ise Torbalı'da faaliyet gösteren Philsa oldu. JTİ, üretimden satış alanında 754 milyon 968 bin lira ile listeye 8'inci sıradan girdi.

Torbalı'da da faaliyet gösteren Agromey, 253 milyon 367 bin lira üretimden satış ile İzmir'de 30, Torbalı'da ise üçüncü oldu. TTL Tütün A.Ş. ilk 100 listesine 35'inci sıradan girerken 237 milyon 697 milyonluk üretimden satış oranına sahip. TTL Tütün'ü, 237 milyon 911 bin liralık üretimden satış ile Sun Tekstil A. Ş. izledi. İlçede faaliyet gösteren büyük firmalardan olan Ekoten Tekstil A. Ş. 152 milyon 583 bin liralık üretimden satış ile listeye 49'uncu sıradan girmeyi başardı. TEZOL Tütün A. Ş.'de listeye girmeyi başaran Torbalılı firmalardan oldu. Verde Yağ Besin Maddeleri, 86 milyon 408 bin liralık üretimden satış ile 77'inci sırada yer aldı. 78 milyon 347 bin liralık üretimden satış oranı yakalayan Alfemo Mobilya da ilk 100 dev arasında yer alma başarısı gösterdi. Pütaş A. Ş. , Batı Basma A. Ş. , TUKAŞ A. Ş. ve SüperPak Ambalaj A. Ş. 'de yakaladıkları üretimden satış oranıyla listeye girmeyi başardı.


VERGİDE DE LİSTE BAŞI
700 firmanın faaliyet gösterdiği Torbalı, 2013 yılında İzmir'in ödediği verginin yüzde 55'ini karşıladı. Torbalı 2013 yılında ödediği vergi ile 77 ili geride bırakma başarısını da gösterdi. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, ilçe olarak çalışmanın, üretmenin ve rekorları alt üst etmenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Listede 13 Torbalılı firma olmasını büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını kaydeden Olgun, "1 ay önce açıklanan Türkiye vergi rekortmenleri arasında ilçemizden 2 büyük firmanın olması bizleri fazlasıyla gururlandırdı. Torbalı sanayisi ile bütünleşmiş bir ilçe. Her geçen gün yapılan yeni yatırımlarla gücüne güç katıyor. Verginin her alanında rekorlar kırıyoruz. 77 vilayeti geride bıraktık. Şimdi de İzmir'deki ilk 100 firma arasında Torbalılı 13 firmanın olması bize ayrı bir gurur verdi. TTO olarak sanayicinin ilçede yatırımlarını arttırması, var olan sorunlarını çözülmesi için sürekli kapıları aşındırıp onlara layık olmak için var gücümüz ile çalışıyoruz. Torbalı elinde bulundurduğu cazibeyi artırarak var olan sanayisine sahip çıkarak, yeni sanayi yatırımları bölgesine çekerek yoluna devam edecektir" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası