Ege Postası
Geri

Torbalı'da sokakta düğün tarih oluyor

Torbalı Belediyesi Pancar, Pamukyazı, Kırbaş, Kuşçuburun, Çaybaşı Oba ve Çaybaşı Yeni Mahalle’de Düğün Salonları yapıyor. Pamukyazı ve Ayrancılar Suyun başı düğün salonlarının inşaatı ise bitti.
Torbalı'da sokakta düğün tarih oluyor
Haberler / Yerel Yönetimler
16 Eylül 2015 Çarşamba 10:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Görmez, “Düğünleri sokaktan salonlara taşımak zorundayız” 
Gürültü kirliliği nedeniyle sokaklarda yapılan ve yoğun şikâyetlere neden olan sokak düğünlerinin salonlara taşınması amacıyla Torbalı Belediyesi 9 ayrı mahalleye düğün salonları yapıyor. 

Düğün maliyetlerinde önemli yer tutan salon kiraları ve yer yokluğu nedeniyle düğünlerin sokaklarda yapıldığını, bunun oluşturduğu gürültü kirliliğinin vatandaşların yoğun şikâyetlerine neden olduğunu belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, sorunu çözmek için her mahalleye modern bir düğün salonu inşa etmeyi amaçladıklarını söyledi.



Pancar, Kırbaş, Kuşçuburun,  Çaybaşı Oba ve Çaybaşı Yeni Mahalle’de düğün salonları yapılacağını, bazıları için ihaleye çıkıldığını ve inşaata başlandığını kaydeden Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Pamukyazı ve Ayrancılar Suyun başı düğün salonlarının inşaatının ise bittiğini vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Sokak düğünlerinin sosyal ve geleneksel yanına saygı duyuyoruz. Ancak artık kentleşmenin, kent kültürü ve yaşam biçiminin çalışma koşullarını değiştirdiği, komşuluk ilişkilerinin farkındandık oluşturduğu günümüzde sokakları kapatıp düğün yapmak farklı tepkilere ve şikâyetlere neden oluyor. Düğünlerimizi sokaklardan salonlara taşımak zorundayız. Torbalı hızla kentleşen değişime açık bir ilçe.  Sosyal yaşama, düğünlere daha da değer katmak, anlamlı kılmak adına düğün salonları serisini önemsiyoruz. Vatandaşlardan da bu anlamda büyük destek görüyoruz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası