Ege Postası
Geri

Kardeş belediyelerden Selçuk'a ziyaret

İZMİR'in Selçuk İlçesi'ndeki Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı'yı ziyaret eden Portekiz'in Qeiras Belediye Başkanı Paulo Vistas ve Siegburg Belediye Başkanı Franz Huhn, Selçuk'un UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmesinin ardından uygulanacak projelerle ilgili görüş alışverişinde bulundu.
Kardeş belediyelerden Selçuk'a ziyaret
Haberler / Yerel Yönetimler
16 Eylül 2015 Çarşamba 09:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Partili Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Portekiz'in Qeiras Belediye Başkanı Paulo Vistas ile Selçuk'un kurtuluş günü kapsamında ilçeye gelen Siegburg Belediye Başkanı Franz Huhn, Başkan Yardımcısı Silke Göldner ve Siegburg Kardeş Şehirler Derneği Başkanı Manfred Hagen'ı ağırladı. İkili ilişkilerin konuşulduğu ziyarette ayrıca Selçuk'un UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmesinin önemi ve bu bağlamda yapılması gereken yeni projeler ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Selçuk'un inanç turizmi açısından önemine dikkat çeken Başkan Bakıcı, bütün dünyanın yakından tanıdığı Efes Antik kenti, Meryem Ana Evi ve dünyanın yedi harikasından biri olan Artemis Tapınağı'nın Selçuk'ta olduğunu, bu anlamda kardeş ilişkilerinin artırılarak devam edeceğini söyledi. Bu toprakların Neolitik dönemden bu yana hem Romalıların hem Bizanslıların ve hem de Türk İslam sentezinin bir arada kalması için önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Bakıcı, bu nedenle tarihi değerleri ile UNESCO Dünya Kültür Mirasına giren Selçuk'un kardeş belediyeler ile daha çok değer kazanacağına dikkat çekti.

"SELÇUK'U SİEGBURG'LU VATANDAŞLARA İYİ ANLATMALIYIZ"
Selçuk'a gelen kardeş şehir Siegburg Belediye Başkanı Franz Huhn ve Manfred Hagen ile ekibini burada ağırlamaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Başkan Bakıcı, Siegburg'un ilk kardeş şehir olmasının büyük anlam taşıdığına dikkat çekti. Selçuk Belediyesi ile ikili çalışmaları çok iyi yürüttüklerini ifade eden Siegburg Belediye Başkanı Franz Huhn, "Türkiye sonsuz bir zenginlik içerisindedir. İki ülkenin kültürel bir alışveriş içerisinde bulunması gerekiyor ama en önemlisi şu an Selçuk'un UNESCO Dünya Kültür Mirasına girdiğini özellikle Siegburg'lu vatandaşlara iyi anlatmamız gerekiyor" diye konuştu. 

Kardeşlik ilişkileri içerisinde yeni projelere imza atacaklarını söyleyen Siegburg Belediye Başkanı Franz Huhn; Selçuk'un bulunduğu değerler ile UNESCO'ya girmesi için Siegburg'lular olarak dua ettiklerini söyledi. Bu durumu kendi vatandaşlarına iyi anlatabilmek için bir dizi programlar yapacaklarını kaydeden Huhn; "Biz UNESCO heyecanını Siegburg'da yaşadık. Ben; bunu başaran bir Belediye Başkanının kendisinin de dünya mirasına ait olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası