Ege Postası
Geri

Toroslarda yaz spor okulları açıldı

Mersin merkez Toroslar Belediyesi’nin her yıl düzenlediği yaz spor okullarının yeni dönem açılışı yapıldı. Futbol, basketbol, güreş, atletizm, tiyatro, folklor gibi branşlarda açılan spor okullarından bu yıl yaklaşık bin 500 çocuk...
Toroslarda yaz spor okulları açıldı
Haberler / Genel
9 Temmuz 2013 Salı 11:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mersin merkez Toroslar Belediyesi’nin her yıl düzenlediği yaz spor okullarının yeni dönem açılışı yapıldı. Futbol, basketbol, güreş, atletizm, tiyatro, folklor gibi branşlarda açılan spor okullarından bu yıl yaklaşık bin 500 çocuk yararlanacak.

Ağustos ayının sonuna kadar devam edecek yaz spor okullarının açılışı nedeniyle Güneykent Anafartalar Spor Kompleksi’nde bir tören düzenlendi. Törene; Belediye Başkanı Hamit Tuna, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, sporcular ve aileleri katıldı.
Belediye Başkanı Tuna, spor okullarını düzenlemekteki amaçlarının gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak olduğunu söyledi. Spor okulları sayesinde gençlerin, sporu eğitimle öğreneceğini belirten Başkan Tuna; “Her yıl okullar kapandıktan sonra 3 aylık bir periyotta futbol, basketbol, güreş, atletizm, tiyatro, folklor gibi branşlarda başlattığımız yaz spor okulları ile gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmayı hedefliyoruz. Gençlerimiz gelsinler burada kendilerine en yatkın spor branşında hocalarımızın nezaretinde sporu eğitimle öğrensinler. Amacımız Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi yüksek ahlaklı, şahsiyetli, kimlikli ve kişilikli insanlar oluşturabilmek.” diye konuştu.

Bir diğer amaçlarının da bölgeden yetenekli sporcular çıkmasını sağlamak olduğunu belirten Başkan Tuna; “Her yıl yaptığımız bu etkinlikte çok önemli, verimli sonuçlar alıyoruz. Amaç özellikle bölgemizde yetenekli sporcuların yetişmesine vesile olmak. Şu anda içinde bulunduğumuz bilgi çağının bütün gereçlerini kullanabilen, beyni bilgi birikimi ile dolu ama sporcu kimliğiyle öne çıkan bir gençlik hayalindeyiz." dedi.

Belediye Başkanı Hamit Tuna konuşmasının ardından sporculara forma armağan etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası