Ege Postası
Geri

Transit geçerken 9 ay hapsedilen Güney Afrikalı doktor, evine döndü

2003 yılında 3 yaşındaki lösemi hastası bir çocuğun ölümünden sorumlu tutulan Güney Afrikalı Profesör Cyril Karabus, 9 ay tutuklu kaldığı Dubai’den ayrılarak ülkesine döndü. Pediatrik onkolog Karabus’u Cape Town Havaalanında Dışişleri...
Transit geçerken 9 ay hapsedilen Güney Afrikalı doktor, evine döndü
Haberler / Dünya
17 Mayıs 2013 Cuma 18:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
2003 yılında 3 yaşındaki lösemi hastası bir çocuğun ölümünden sorumlu tutulan Güney Afrikalı Profesör Cyril Karabus, 9 ay tutuklu kaldığı Dubai’den ayrılarak ülkesine döndü. Pediatrik onkolog Karabus’u Cape Town Havaalanında Dışişleri Bakan Yardımcısı Marius Fransman, ailesi ve yüzlerce kalabalık karşıladı.

Karabus, geçtiğimiz Ağustos ayında Dubai’den transit geçerken, Abu Dabi’de çalışırken 10 yıl önce aldığı cezadan dolayı tutuklanmış ve hapsedilmişti.

Ünlü Profesör Karabus, Mart ayında “katıksız adam öldürmek” suçlamasından beraat etmişti. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) savcılarının temyiz başvuruları da sonuçsuz kalınca yaşlı Profesöre ev yolu gözükmüştü.

Karabus’un serbest bırakılmasının ardından Dünya Tıp Birliği, BAE’de çalışmayı planlayan doktorları ikaz eden bir bildiri yayınladı.

“Cyril Karabus” yazılı tişörtlerle büyük bir kalabalığın sevinç gösterileri ile karşılanan profesör duygularını şu ifadelerle aktardı: “Eve dönmek çok güzel, kabus bitti. Aylarca oyalanmak çok berbattı. Her şey yoluna girerken birdenbire tekrar geriye dönmek çok üzücüydü.”

Güney Afrika Dışişleri Bakan Yardımcısı Fransman ise yaptığı açıklamada, “Karabus hadisesinin BAE ile olan ilişkilerimizi negatif etkilemeyeceğini düşünüyoruz. Başka ülkelerin kanunlarına saygı duyarak zor zamanlarda bile iyi ilişkileri devam ettirmek önemli.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası