Ege Postası
Geri

Tugay: Biz gönderdik, İzmir Büyükşehir reddetti

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir depreminin ardından mağduriyet yaşayan bir vatandaşın "Bayraklı Belediyesi, emsali aldı. Karşıyaka Belediyesi neyi eksik yapıyor ya da yapamıyor? Biz kiralarda ev sahiplerinin fahiş zamları ile uğraşırken rahat uyuyabiliyor musunuz merak ediyorum" diye sordu. Bunun üzerine Başkan Tugay, "Bu ifadeniz çok üzücü ve haksız. Gerçekten bilmeden konuşuyorsunuz. Geçmiş meclis kararlarımıza bakın. Biz de emsal artışı kararı aldık ama Büyükşehir onaylamadı." diye yanıtladı.
Tugay: Biz gönderdik, İzmir Büyükşehir reddetti
Haberler / Yerel Yönetimler
19 Haziran 2023 Pazartesi 09:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Karşıyaka Belediyesi tarafından 30 Ekim İzmir depremi sonrası orta ve ağır hasarlı binaların yerine yapılacak konutlara parsel bazında yüzde 20, ada bazında yüzde 30 emsal artışı kararının İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce reddedilmesi konusu sosyal medyaya taşındı. Mağduriyet yaşayan bir sosyal medya kullanıcısı ile diyaloga giren Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, yetkilerinin kendilerinde olmadığını ve yapılmak istenen çalışmanın Büyükşehir tarafından reddedildiğini sosyal medya kullanıcısına anlattı.

'BİZ DE EMSAL ARTIŞ KARARI ALDIK AMA...'

Vatandaş, Başkan Tugay'a; "Bayraklı Belediyesi, emsali aldı. Karşıyaka Belediyesi neyi eksik yapıyor ya da yapamıyor? Biz kiralarda ev sahiplerinin fahiş zamları ile uğraşırken rahat uyuyabiliyor musunuz merak ediyorum" diye sordu.

Bunun üzerine Başkan Tugay şu cevabı verdi:

"Bu ifadeniz çok üzücü ve haksız. Gerçekten bilmeden konuşuyorsunuz. Geçmiş meclis kararlarımıza bakın. Biz de emsal artışı kararı aldık ama Büyükşehir onaylamadı. Bayraklı dışında hiçbir yerde onaylanmadı. Nedeni depremde Bayraklı'da binaların yıkılmış olması ve daha fazla hasarlı bina olması. Yani bizim yaptığımız hiçbir eksik yok. Yaşananlar ve içinde bulunan şartlar bu sonucu doğurdu."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası