Ege Postası
Geri

Tugay'dan mesaj seli: İzmir'i en gözde kent yapmak istiyorum

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, katıldığı bir canlı yayında çarpıcı mesajlar verdi. Tugay açıklamasında, "Ben İzmir'in bir kent olarak özel olduğunu düşünüyorum. Bunun üzerine de İzmir'i önce Türkiye'nin sonra dünyanın gözde kentlerinden biri yapmayı istiyoruz" dedi.
Tugay'dan mesaj seli: İzmir'i en gözde kent yapmak istiyorum
Haberler / Yerel Politika
14 Şubat 2024 Çarşamba 18:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Haber Türk TV'de katıldığı  bir canlı yayında çarpıcı mesajlar verdi. 

Karşıyaka'daki hizmetlerin anlatan Başkan Cemil Tugay, "Ben Karşıyaka'ya Belediye Başkanı olduğum andan itibaren kendimi yerel yönetim ortamında buldum. Bu şehrin 4 bir köşesinde yaşamış bir İzmirli olarak doktor olarak hayatımı devam ettirirken bir sorumluluk hissiyle siyasete katılma isteği duydum. Siyasi deneyimlerim oluştuktan sonra Karşıyaka Beleidye Başkanlığına layık görüldüm. Bu büyük bir onurdu. Birden fazla önemli projeleri hayata geçirdik. Her şeyden önce bir proje geliştirmeden önce Türkiye'de ilk olan vatandaş katılım birimi oluşturduk. O yöntemle elde ettiğimiz vberilerle yurttaşların taleplerini anladık ve çalışmalarımızı yönlendirdik. Karşıyaka 95 isimi projeyi faaliyete geçirdik. Geçen 3 yıl içerisinde 15 binden fazla evi ziyaret ettik. Engellilerimiz için ksıa süreli bir dinlenme tesisimiz var" ifadelerine yer verdi. 

İZMİR'E VAATLERİ NELER? 

İzmir için vaatlerini anlatan Başkan Tugay, "Ben Karşıyaka'da yaptıklarımızı örnek alarak anlatmak istedim. Altyapı, ulaşım trafik gibi kurallar büyükşehirin sorumluluğu. İlçe belediyesinde yaptıklarımızı mikro olarak anlattım ve Büyükşehir'de daha fazlasını uygulayacağız. Daha yeşil bir kent olması açısından bir Karşıyaka'da 100 binden fazla ağaç diktik. Buna benzer sosyal belediyecilik örneklerimiz çok başarılı. Bunları tüm İzmire yayacağız. Bir İzmirli olarak olan biteni gördüm. İzmir'de en temel sorun, su baskınları. Bu bölgelerde suyun terfi istasyonları kuracağız. Trafiği rahatlatmak için akıllı trafik sistemi, kavşak düzenlemeleri gibi çalışmalarımız var. İlk 6 ayda yapacaklarımız ve daha ilerde yapacaklarımız var. 90 dakika uygulamasının geri getirecek ve öğrencilerin daha uygun kullanması için projemizi hemen hayata geçireceğiz. İçme suyu fiyatını kademeli olarak düşüreceğiz. İmzirliler en uygun suyu kullanacak. İzmir'de yer altı suyunu kullandığımız için maaliyet yüksek. Yenilenebilir enerji projeleriyle su fiyatlarını düşüreceğiz. Bu esnada biraz daha sosyoekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlarımız için temel ihtiyaç kullanımı düzeyinde makul fiyatı sunacağız" dedi. 

"ÖZEL FİKİRLERİM VAR" 

Projelerini çok yakında lasman ile detaylı olarak açıklayacağını vurgulayan Tugay, " Çöpü yakarar bertaraf etme sorunlarından kurtulma düşüncem var. İlk günden itibaren çalışmaya başlatacağız. Çöpten elektrik elde edeceğiz. Bazı özel fikirlerimiz var ve bundan Türkiye'de ilk olacak. İzmir halkı ile bunu yapmak keyifli olacak" diye konuştu. 

"YÜZECEĞİMİZE İNANIYORUM" 

İzmir Körfezi'ne ilişkin açıklamalarda bulunan Tugay, " Hali hazırda İzBB'nin körfez için çalışmaları ve başarılı çözümleri var. İzmir'in bir kanal master planı var. Artıma tesisinin kapasitesini büyütme projesi var. Biz bu çalışmaları hızlandırarak dereleri rehabilite ederek koku sorununu kısa zamanda çözeceğiz. Yüzebileceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı. 

DİRENÇLİ KENT MESAJLARI 

İzmir'in dirençli kent olması iççin yapacaklarını anlatan Başkan Cemil Tugay, "İzmir depremi bizim için ders niteliğinde oldu. Hali hazırda yapılmakta olan çalışmalar var. Envanter çalışması bir ölçüde tamamlandı. Biz geri kalanını yapacaız. Arkasından kentsel dönüşüm ve rezerv alanlarında toplu konut yapmayı düşünüyoruz" ifadelerine yer verdi.

"ADAYLAŞMA SÜRECİNDE TARTIŞMALAR OLUR" 

Adaylık sürecinde yaşanan tartışmalara değinen Tugay, "Demokrasinin doğal gereğidir. Biz CHP olarak bu süreçleri şeffaf yaşıyoruz. Ama CHP'liler bilir. Ben yıllardır CHP'nin üyesi olarak şunu söyleyebilirim, adaylaşma süreçlerinde tartışmalar olacaktır. Ancak seçime giderken CHP'liler her zaman bir olmayı, bütün olmayı hedefleyerek ortak çalışmayı başarmıştır. Bu birliğin sağlanacağından şüphem yok" dedi. 

"İZMİR DÜNYANIN GÖZDESİ OLSUN İSTİYORUM"

İzmir'e ilişkin hayallerinden bahseden Başkan Tugay, "Hayatının hemen hemen her anında İzmir'de olan bir İzmirli olarak, İzmir'e dair büyük hayallerim var. Ben İzmir'in bir kent olarak özel olduğunu düşünüyorum. Bunun üzerine de İzmir'i önce Türkiye'nin sonra dünyanın gözde kentlerinden biri yapmayı istiyoruz. Dünya içinde bir ticaret merkezi olabilir. İzmir Singapur, londra sentezi olabilir" diye konuştu. 

"AŞIK OLDUĞUM ŞEHİR" 

Siyasete nasıl girdiğini anlatan Tugay, "Ben mesleğini yapmaktan mutlu bir hekimdim. Ülkemizde yaşanan eşitsizlikleri kabullenemedim. Bu adaletsizlikleri gidermek için siyasete girdim. Bir öğretmen çocuğuyum. Çok yaşta pazarda yaşadım. O dönemde İzmirlilerin benim gibi çocuklara nasıl merhametle yaklaştığını gördüm. Bu kent kadar insanı saran sarmalayan bir yer yok. Çok iyi bir meslek sahibi olsamda duyarsız kalamazdım. Siyasete girdim ve başkanlık onuru benim için çok önemli oldu. İnsanlara birebir dokunmak inanılmaz güzel bir duygu. Bunu hayal eden herkese Allah nasip etsin. Bu yolsa başarılı olduğjnu görünce bunu büyütmek istiyorsunuz. Çok sevdiğiniz aşık olduğunu bir şehir var. Yaşanan sorunların sizin elinizde azaldığını görüyorsunuz. Her insanın ihtiyacı farklı ama her ne iletilirse iletilsin... Bir tesis yapıyorsunuz o tesis onlar için cennete dönüşebiliyor" ifadelerine yer verdi. 

30 İLÇEDEN TAKIM OLMA SÖZÜ 

30 ilçe ile bir takım olacağını aktaran Başkan Tugay, "Mükemmel bir takım modeli olacak. Birbirini destekleyen bir yapı olacak. CHP'nin izmirde aday gösterdiği 30 arkadaşımızda ğüstün nitelikleri olan insanlar. Onlarla bir araya geldik ve takım olma sözü verdik. Arkadaşlarımızın hepsi çok motive ve istekliler" ifadelerine yer verdi. 

"İZMİR'E ÖZEL JEST"

Yarın Kaşrıyaka Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşecek aday tanıtım toplantısına değinen Tugay, "Bu gece hepimiz heyecandan uyuyamacağız. Genel Merkez'in bazı sürprizleri de olacak. Genel Başkanımız Özgür Özel'in bize bir jesti oldu. Yarın bizim için unutulmaz bir gün olacak" dedi. 

"DERSİMİ İYİ ÇALIŞTIM"

Tugay son olarak, "Ben geniş bir ekiple, dersimi çalışarak hazırlandım. Karşıyaka'da yıllarda bir çok soruna rağmen fedakarca çalışan ve dostluklarını bana hissettiren çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. belediye çalışanları cefakarca çalışan insanlardır. Sel basar koşarlar. Orman yanar koşarlar. Ben bugüne kadar hiçbirinin, 'ben bunu yapmaycağım' dediğini duymadım. Bizim belediye çalışanlarıyla ilgili böyle bir duygumuz olduğunu tüm Türkiye'nin bilmesini istedim" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası