Ege Postası
Geri

Tugay’dan çarpıcı kurultay yorumu: Baskı kalktı, fark açıldı

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, hafta sonu gerçekleşen 38. Olağan Kurultay’a ilişkin yaptığı değerlendirmede, il başkanlıklarının ve Genel Merkezin delegeler üzerinde baskı kurduğunu ve baskının 2. turda kalktığını dile getirdi.
Tugay’dan çarpıcı kurultay yorumu: Baskı kalktı, fark açıldı
Haberler / Politika
6 Kasım 2023 Pazartesi 16:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kurultayı 5-6 Kasım günü gerçekleşti. İki adaylı yarışı Özgür Özel kazanarak CHP’nin 8. Genel Başkanı oldu.

İzmir’de ilk değişimci Belediye Başkanı Cemil Tugay, kurultaya ilişkin yaptığı değerlendirmede, il başkanlıklarının ve Genel Merkezin delegeler üzerinde  baskı kurduğunu ve baskının 2. turda kalktığını dile getirdi.

İMZALAR NEDEN AÇIKLANMADI?

Kurultayı değerlediren Cemil Tugay açıklamasında, “Ben kongreye gelirken imza sayıları netleşmişti. İmzalar kongre salonunda duyurulmadı ama biz öğrenmiştik. Salonda açıklanmamasının sebebi ise bazı, imzalardaki belirsizliklerdi. Orada rakamların açıklaması doğru bulunmadı. Genel Başkanımız Özgür özel’e 640 imza verildi, Kılıçdaroğlu’na ise 700’e yakın imza verilmişti. Verilen imzaları duyunca artık Özel’in kazanacağını ben anladım” dedi.

“İKİNCİ TURDA BASKI KALKTI, FARK AÇILDI”

Delegasyon üzerinde baskı kurulduğunu ve ikinci turda baskının kalktığını dile getiren Tugay, “Yaptığımız saha çalışmalarında il başkanları ve genel merkezin baskısıyla bazı delegeler imza vermiş ancak oylarını değişimden yana kullanacak çok delege vardı. İlk turda salt çoğunluğa erişip erişemeyeceğimi bilemiyorduk. Sadece 2 ile ilk turda çoğunluğu elde edemedik. Ancak 2. tura kaldığında kurultay delegelerinin değişim yönünde oy vereceğini biliyorduk ve aradaki fark çok büyüktü” ifadelerine yer verdi.

YEREL SEÇİMDE BÜYÜK BAŞARI

Parti içinde yaşanan değişime dikkat çeken Tugay, “ Bu benim için hayatımın en önemli süreçlerinden biri oldu. Çaba gösterdim, inandım ve mücadele ettim. Bugün oluşan tablodan çok mutluyum. Dün gerçekleşen PM seçimleriyle birlikte yeni bir yönetim oluştu. Buradan nitelikli bir MYK oluşacaktır. Ben yeni oluşan yönetimnle bierlikte gençlesen bir yönetim süreci başlayacak bizler de katkıda bulunacağız. 5 ay sonra yapılacak yerel seçimlerde büyük bir başarı hedefliyoruz” diye konuştu.

“KILIÇDAROĞLU ÇEKİLMELİYDİ”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ikinci turdas çekilmesi gerektiğini belirten Başkan Tugay, “Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu ikinci turda seçimde kazanacağına inanmadan girdi. Oy kullanırken gördüğümde coşkusu yoktu. Çok hızlı bir şekilde oy kullandı ve gitti. O an zaten sonuç belliydi. İkinci tura katılmasa daha iyi olurdu. Salonda oluşan hava yeni bir dönemin başlaması yönündeydi. Baskıyla bir yere kadar insanları tutabilirsiniz. İkinci turda baskı ortadan kalkınca daha büyük bir farkla Özgür Özel Genel Başkan seçildi” dedi.

 

 

Başkan Tugay'dan kutlama sevinci: CHP 'Özgür' Türkiye Özgür olacak’

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası