Ege Postası
Geri

Tuğrul Türkeş: AK Parti’nin dış politikası iflasın eşiğine geldi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş, AK Parti’nin Müslüman Kardeşler ağıyla olan sıkı muhabbetini bildikleri için, AK Parti’nin tutumuna şaşırmadıklarını söyledi....
Tuğrul Türkeş: AK Parti’nin dış politikası iflasın eşiğine geldi
Haberler / Politika
18 Temmuz 2013 Perşembe 16:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş, AK Parti’nin Müslüman Kardeşler ağıyla olan sıkı muhabbetini bildikleri için, AK Parti’nin tutumuna şaşırmadıklarını söyledi. Türkeş, “Son olarak Suriye’nin Kuzey kısımlarında patlak veren çatışmalarda da, Sayın Erdoğan’ın yalnızca Müslüman Kardeşler ile değil aynı zamanda El Kaide örgütünün uzantılarıyla da iyi anlaştığını tespit ediyoruz.” görüşünü savundu.

Tuğrul Türkeş, dış politikadaki gelişmelerle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Arap Baharı olgusuyla sarsılan AK Parti’nin dış politikasının, bugün itibariyle iflasın eşiğine geldiğini ifade etti. Vural, “Sayın Erdoğan, bölgede ‘kardeşleri’ ile birlikte kendi iktidar modeliyle uyumlu; yani ‘demokrat’ olmaktan çok ‘çoğunlukçu’ ve mezhepçi bir sistemi arzulamaktadır. Ne var ki son günlerde saptandığı üzere, 21. yüzyılda bu eğilimlerin meşruiyeti ve geçerliliği kalmamıştır, yoktur. Son olarak Suriye’nin Kuzey kısımlarında patlak veren çatışmalarda da, Sayın Erdoğan’ın yalnızca Müslüman Kardeşler ile değil aynı zamanda El Kaide örgütünün uzantılarıyla da iyi anlaştığını tespit ediyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz, 16.05.2013 tarihinde, yani bundan yaklaşık iki ay önce AKP’nin El Nusra ile tesis ettiği dumanlı ilişkileri açığa çıkarır mahiyette bir basın açıklamasını zaten hazırlamıştık. Bu açıklamamızda, söz konusu terör örgütünün Türkiye’yi lojistik ve eleman temini noktalarında adeta bir ikmal üssüne çevirdiğini ve AKP’den müsamaha gördüğünü açıkça ifade etmiştik. Gerçekten de El Kaide’nin Suriye kolu olan El Nusra’nın Türkiye’den dilediği gibi üye topladığı bugün ulusal basınımızda çıkan bir haberle bir kez daha teyit edilmiştir.” dedi.

“PKK, SURİYE’NİN KUZEYİNDE DEVLETLEŞİYOR”

Öte yandan çözülme süreciyle birlikte Türkiye’yi terk ettiği iddia edilen PKK teröristlerinin de, stratejik bir hamlede bulunarak Suriye’nin Kuzey bölgesindeki ‘devletleşme’ teşebbüsüne ivme kazandırıldığını iddia eden Türkeş, şöyle devam etti: “Dört parçalı Kürdistan safsatası çerçevesinde Irak’tan sonra Suriye ayağının da teminat altına alınmaya çalışılması, dalganın Türkiye’ye ulaşmaya başladığının açık göstergesidir. Sayın Erdoğan’ın bu husustaki sessizliğini doğal karşılıyoruz. Zira Türkiye’de yıkım projesi çoktan yürürlüğe girmiş ve PKK teröristlerinin otuz senede başaramadıklarını AKP iktidarı kendi inisiyatifiyle oldurmuştur. Üzülerek görmekteyiz ki Sayın Erdoğan günlük işlerle meşgul siyasetçi profilini bir kenara bırakıp devlet adamı mertebesine terfi etmeyi inatla reddetmektedir. İç politikada halkı cepheleştirmekten başka bir işlev görmeyen iktidar, dış politikada da hem devletimizin, hem de uluslararası topluluğun emniyetini hiçe saymaktadır.”

LEYLEK BENZETMESİ

Türkeş, Başbakan Erdoğan ve çalışma arkadaşlarına, “Bölge siyasetine hükmetmek yalnızca çok seyahat ederek olmaz. Unutulmamalıdır ki, leylek de çok uçar ve fakat ömrü laklakla geçer. Bu vesileyle, Milliyetçi Hareket Partisi olarak Sayın Erdoğan’ı ve kabinesini vakit kaybetmeden sorumluluklarını almaya ve esas vazifelerini ifa etmeye davet ediyoruz.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası