Ege Postası
Geri

Tuğrul Türkeş'ten ''Osman Kavala'' açıklaması: Mehmet Akif şiiriyle yanıt verdi

Gezi davasının tutuklu sanığı Osman Kavala'ya ilişkin açıklamalarıyla babası Alparslan Türkeş'in kurduğu MHP'nin ve kardeşi Ayyüce Türkeş'in tepkisini çeken AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, "Mesele, Türkiye ve uluslararası arenada yaşananlar ve bunların nasıl çözüleceğini öngörerek hamle yapmaktır. Konuyu bu ana hedefinden çıkartıp meseleyi ailevi ve/veya başka mecralarda tartışmaya kalkmak işin özüne zarar verir" dedi. Türkeş, açıklamasında Mehmet Akif Ersoy'un "Kocakarı ile Ömer" şiirinden alıntı paylaştı.
Tuğrul Türkeş'ten ''Osman Kavala'' açıklaması: Mehmet Akif şiiriyle yanıt verdi
Haberler / Politika
22 Temmuz 2024 Pazartesi 15:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ayyüce Türkeş: Herkes haddini ve yerini bilecek

İYİ Parti milletvekili Ayyüce Türkeş, Gezi Parkı davası tutuklusu Osman Kavala'yı cezaevinde ziyaret edeceğini söyleyip, "Bana öğretilen milliyetçilik bu. Ben hayatının 7 yılını, ömrünün 10'da 1'ini cezaevinde geçirmiş bir babanın çocuğuyum" diyen ağabeyi AKP milletvekili Tuğrul Türkeş’e tepki göstermişti. Ayyüce Türkeş, “Ömrünün bir saniyesi bile hapishanede geçmemesi gereken Başbuğ Türkeş ile Osman Kavala’yı aynı kefeye koymak kimsenin haddine değildir. Herkes haddini ve yerini bilecek” demişti.

MHP'li Özdemir: Cezasını sonuna kadar çekecek!

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Vekili İsmail Özdemir ise Türkeş'in açıklamalarının ardından şunları söylemişti:

"Kirli ilişki ağı ve yaptıklarıyla daima Türkiye’nin milli beraberliği ve istikrarını hedef alan bir şahsın kanunda karşılığı bulunan cezasını alması ve bu cezasını çekmesi kadar tabi bir durum olamaz.

Kim olduğu çok iyi bilinen Osman Kavala gibi bir ismin rezilliklerini bugünlerde gizlemeye yeltenenler, aynı ismin kepazelikleri altında kendilerini tüketmekten kurtulamazlar. Azgın söylemlerle Kavalacı olmak, milletin hakkına girmenin kendisidir.

PKK toplantılarından tutun, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi öncesi çalışmalara varıncaya dek, ülkemize zarar veren ne kadar olay olduysa hepsinde varlığı ortaya çıkan birisi elbette cezasını sonuna kadar çekecektir."

Türkeş'ten Mehmet Akif şiiriyle cevap

AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Kavala ile ilgili sözlerine gelen tepkilere yanıt verdi. X hesabından yaptığı açıklamada İstiklal Marşı yazarı Mehmet Akif Ersoy'un şiirini paylaşan Türkeş, şunları kaydetti:

"M.Akif'ten cevap:

Sabaha karşı biraz başlamıştı aydınlık.

Köyün köpekleri ejder misali saldırıyor,

Bırakmıyor bizi yoldan, fakat kim aldırıyor?

Mesâfe, baktım, uzun; yük yaman; Ömer yaralı;

Kenâr-ı Dicle'de bir kurt aşırsa bir koyunu,

Gelir de adl-i İlâhî sorar Ömer'den onu!

Ömer ne yapsın; İlâhî, beşer zalûm ü cehûl!

Ömer'den isteniyor beklenen Muhammed'den...

Ömer! Ömer! Nasıl aldın bu bârı sırtına sen?

M.Akif Ersoy

Benim sosyal medyada paylaştığım mesajlarım ve yapılan söyleşi akabinde gelen sitem, eleştiri ve karşıt düşüncelere yönelik bir yorum beklendiği açıktır. Ben hiçbir yazımda ve/veya konuşmamda Rahmetli Türkeş'e atıf veya alıntı yapmadım, yapmam. Bunlar, olmayan konularda fikir yürütmek istiyorlar. Konu beni veya aileyi ilgilendiren bir konu değildir. Daha önce de altını çizdiğimiz gibi mesele, Türkiye ve uluslararası arenada yaşananlar ve bunların nasıl çözüleceğini öngörerek hamle yapmaktır. Konuyu bu ana hedefinden çıkartıp meseleyi ailevi ve/veya başka mecralarda tartışmaya kalkmak işin özüne zarar verir. Bu nedenle bunu asla yapmayacağım. Ben hala yaklaşık 3 ay önce sorduğum sorulara ve devamındaki ilave sorularıma cevap arıyorum. Ben TBMM çatısı altında görev yapan 593 milletvekilinden birisiyim. Umarım ve dilerim ki diğer 592 arkadaşımı da beni takip, kontrol ve denetlediğiniz gibi takip ediyorsunuzdur."(T24)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası