Ege Postası
Geri

Tüketici indirim şaşkını

TÜKETİCİ Koruma Derneği (TÜKO-DER) İzmir Şube Başkanı Gülçin Tonguç yılın her günü yapılan indirimlerin gerçeği yansıtmadığını, artık sezonların birbirine karıştığını dile getirerek vatandaşı aldanmaması konusunda uyardı.
Tüketici indirim şaşkını
Haberler / Ekonomi
21 Şubat 2016 Pazar 12:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Bundan 20 yıl önce kışlık sezon ucuzluk kampanyalarının Şubat ayı sonunda yaz indirimlerinde Ağustos ayı içinde yapıldığını dile getiren TÜKO-DER İzmir Şube Başkanı Gülçin Tonguç o yıllarda indirimlerin denetimli olarak yılda iki kez yapıldığına dikkat çekti. Tonğuç, "Artık indirim mevsimleri birbirine karışırken, tüketicinin de kafası karıştı. Yılın 365 günü indirim olmaz. Her gün indirim olduğu için sezon da kalmadı. Bugün marka mağazalarda kesintisiz sürekli 'Bir Alana Bir Bedava, Yüzde 70, Etiketin Yarısı Yanında Hediye Çeki' gibi indirimler var. Bunlar gerçek bir indirimi yansıtmıyor" dedi. 



Tonguç bu olumsuzluğun vitrinlerdeki etiket fiyatlarına da yerleştiğini dikkat çekerek, "Malın alış, satış fiyatı ve menşei etiketin üzerine yazılmıyor. Aynı etiket üzerinde bir bakıyorsunuz fiyatların üzeri çizilip yada bant ile kapatılmış altında ise birden fazla indirim fiyat konduğu dikkat çekiyor. Alış ve şatış fiyatı arasındaki farkı ve malın maliyetini tüketici görmüyor. 150 TL'lik bir ürün 50 TL'ye indirilmiş. 150 TL acaba gerçek sezon şatış fiyatı mıyd? Bunun sorgulanması gerekiyor. Her gün indirim yaparsanız tüketicinin aklını karıştırırsınız. İndirimler gerçeği yansıtmıyor. Alış ve satış fiyatını tüketici etikette görebilmeli. Yasal düzenlemeler buna göre yapılmalı. Kış sezonu indirimleri Mart ayında, yaz ise Ağustos ayında, yılda iki kez, belirli sürelerle yapılmalı. Bu tür davranışlarla ucuzluk algısı yaratıyorlar. Vitrinlerde her şey yarı, yarıya deyip te içeride aynı kalitede olmayıp farklı bir ürünle karşılaşabiliyorsunuz" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası