Ege Postası
Geri

Tüm-İş Konfederasyonu'ndan asgari ücret sitemi: 'Bu tiyatroda yokuz'

Doğrudan 7 milyon çalışanı, dolaylı olarak ise toplumun tamamını ilgilendiren asgari ücrete yapılacak ara zam için; İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk günkü toplantısından bir rakam çıkmadı.İkinci toplantı ise 19 haziranda yapılacak. Öte yandan tartışmalar sürerken Tüm İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Mahmut Şahin:" Asgari ücret belirleme toplantısı tam bir tiyatro" dedi.
Tüm-İş Konfederasyonu'ndan asgari ücret sitemi: 'Bu tiyatroda yokuz'
Haberler / Ekonomi
14 Haziran 2023 Çarşamba 15:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ALİ ÇATALBAŞ-EGEPOSTASI- Temmuz ayı asgari ücret ara zammı toplantıları devam ederken sendikalardan da konuya ilişkin açıklamalar peş peşe geliyor.

Ege Postası’na konuşan Tüm İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin asgari ücret  ve tespit komisyonuna dair açıklamalarda bulundu.  

Tüm-İş Konfedarasyonu Genel Başkanı Şahin; “ 5 yıldır bu konfedarasyonun başkanlığını yürütmeme rağmen hiç bir zaman bu asgari ücret belirleme tiyatrosuna girmedim.Aylık gelirleri 500 bin lira ile 1 milyon lira arasında olan ve daha fazla paraları ellerinde tutan tespit komisyonu üyelerinin 8 bin lira ve 10 bin lira arası olan asgari ücreti belirleme durumu tamamen abestir.Asgari ücretin artırılması istemiyoruz.Biz refah seviyesinin artırılmasını umuyoruz." dedi.

'ESKİDEN ALTIN ALINIRDI'

Şahin, "Asgari ücret 2 bin 200 lira olduğu dönemde insanlar altın biriktirip, ev, araba alıyordu. Bugün 8 bin 506 lira almasına rağmen ekmek alırken bile hesap yapıyor.Güven veren bir ekonomi politikası istiyoruz.Kimse yasalara uymuyor.En basit örneği kira için yüzde 25 sınırı getirdiler ancak denetleme olmadı.Denetlemesiz fahiş artışların önüne geçilmesi gerekir. Bana 12 bin lira olsun diyenlere cevabım ekmek,süt,yumurtaya zam geldikten sonra 12 bin lira alsan nolur almasan nolur…” açıklamasında bulundu. 

TİSK: "ASGARİ ÜCRET DOLARA ENDEKSLENMEMELİ"

Öte yandan Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol da asgari ücret hakkında yaptığı açıklamada asgari ücretin dolara endekslenmemesi gerektiğini ve enflasyonun da düşüş trendinde olduğunu söyledi. Akkol; Patronların talebinin işletmelerinin ‘maliyet’ hesabına uygun bir şekilde emekçilerin isteklerini karşılaması beklenmiyor." diye belirtti.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası