Ege Postası
Geri

Tunagür Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri SAT'a hazırlanıyor

Özel Erkul Eğitim Kurumları bünyesine yer alan Tunagür Anadolu ve Fen Lisesi, Amerika’nın önde gelen üniversitelerinde öğrenim görmek isteyen öğrencilerin girmesi gereken sınav olan SAT’a 52 öğrencisini hazırlıyor. Basın toplantısı...
Tunagür Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri SAT'a hazırlanıyor
Haberler / Genel
11 Haziran 2013 Salı 12:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Özel Erkul Eğitim Kurumları bünyesine yer alan Tunagür Anadolu ve Fen Lisesi, Amerika’nın önde gelen üniversitelerinde öğrenim görmek isteyen öğrencilerin girmesi gereken sınav olan SAT’a 52 öğrencisini hazırlıyor. Basın toplantısı düzenleyen okul müdürü Hilmi Öz'e Amerika'dan gelen James Hard, okulun İngilizce bölüm başkanı Mehmet Ayva, Ali Osman Yaylacı ve Atilla Teke eşlik etti. Öz, "Okulumuzda Cambridge Üniversitesi tarafından yapılan ESOL (uluslar arası İngilizce dil sınavları) çalışmaları bir gelenek haline gelmiştir. Bu çalışmalar çerçevesinde geçen sene 45 öğrencimiz FCE, PET, ve KET sınavlarında başarı sağladılar. Bu yıl da 52 öğrencimiz sınavlara hazırlanmakta." dedi.

Yapılan bu çalışmalar ve elde edilen başarıların İngilizce eğitiminde hedeflerini yükseltmeye katkı sağladığını belirten Öz, şunları kaydetti: "Okul olarak öğrencilerimizi Amerika ve dünyanın en iyi üniversitelerinde okutabilmek için ve dünyada geçerli olan ve uluslar arası üniversite sınavı niteliğinde olan PSAT, SAT,ACT ve AP sınavlarına katılma kararı aldık.SAT sınavlarını yapan Collegeboard’a başvurduk . Sınav merkezi olduk, ve bu sınavları kendi öğrencilerimize uygulama hakkı elde ettik. Bu çalışmalar çerçevesinde 2 yıldır okulumuzda Amerika’nın Arizona eyaletinden gelen 15 öğrenci , Amerikalı ve Türk hocalarla SAT çalışmaları yapmaktadılarr. Amerikalı öğrencileri haziran ayı boyunca misafir etmekteyiz. Yapılan SAT çalışmalarına okulumuzdan öğrencilerimiz de katılmaktadır. Önümüzdeki yıllarda Arizona’daki okulla Exchange (öğrenci değişim programı) programı yapmayı planmaktayız."

Öz, ayrıca, bu yıl Amerika’da gerçekleştirilen I SWEEEP proje yarışmasında öğrencilerinden Selman Dericioğlu ve Hasan çağrı Aytekin altın madalya alarak dünya birincisi olduğunu aktardı. Öz, şunları söyledi: "Bu öğrenciler aynı zamanda SAT çalışması yaptıklarından dolayı MIT ve HARVARD gibi büyük üniversitelerden burslu olarak kabul görmeleri gündemdedir. Bu öğrencilerimizin hedefleri SAT sınavlarından da iyi puan alarak elde ettikleri dünya birincilikleriyle üniversiteyi Amerika’da okumaktır."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası