Ege Postası
Geri

Tunceli Cemevi'nde Kur’an ziyafeti

Tunceli Müftülüğü ve Tunceli Cemevi, ortaklaşa Muharrem ayında yaşanan Kerbela Vak’ası nedeniyle Hz. Hüseyin’i (r.a) anma programı düzenledi. Tunceli Cemevi’nde gerçekleşen anlamlı etkinlikte, Hafız Âdem, Mehmet ve Fatih Bilir kardeşler...
Tunceli Cemevi'nde Kur’an ziyafeti
Haberler / Güncel
17 Kasım 2013 Pazar 12:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tunceli Müftülüğü ve Tunceli Cemevi, ortaklaşa Muharrem ayında yaşanan Kerbela Vak’ası nedeniyle Hz. Hüseyin’i (r.a) anma programı düzenledi. Tunceli Cemevi’nde gerçekleşen anlamlı etkinlikte, Hafız Âdem, Mehmet ve Fatih Bilir kardeşler tarafından katılımcılara Kur’an Kerim ziyafeti sunuldu. Ayrıca mersiyeler okundu, aşure ve lokma dağıtımı yapıldı.

Programda konuşan Tunceli Cemevi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Yurt, Muharrem ayının tüm insanlığa, Türk toplumuna hayırlar ve güzellikler getirmesi temennisinde bulundu. Yurt, “Bu mübarek ayın bizleri sevgiye, kardeşliğe, barışa ve esenliğe götürmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.” dedi.

İl Müftüsü Hüseyin Yıldırım ise Muharrem ayının, birlik ve beraberliğin, kardeşliğin önemini, Hz. Ali’nin hayatından bir örnek ile anlattı. Yıldırım, “Hz. Ali Efendimiz kin, nefret, öfke, nefsi için değil, Allah için gayret ediyordu. En sıkıntılı anında bile kızması, sevmesi hep Allah içindi. İnsanlar içinde bir fert olarak yaşamayı seçmişti. Rabbim bizleri bu şekilde bir araya getirdiği gibi ahirette de Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) ve Ehli Beyt'le olmayı nasip etsin.” diye konuştu. Yıldırım, 'la feta illa aliyyun' (yiğit yoktur ancak Ali vardır.) sözü ile sözlerini noktaladı.

Vali Yardımcısı Eşref Yonsuz’un da selamlama konuşması yaptığı organizasyona Vali Yardımcısı Kenan Eskin, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Tarsuslu, Adalet Komisyonu Başkanı Rahmi Aslan, ildeki kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası