Ege Postası
Geri

Tunceli'nde köy kahvehanesini kırlangıçlar mesken uttu

Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Örs köyünün kahvehanesini kırlangıçlar mesken tuttu. Köye her yıl ilkbaharda gelip sonbaharda ayrılan kırlangıçlar köylülerden yoğun ilgi görüyor.Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Örs köyünde...
Tunceli'nde köy kahvehanesini kırlangıçlar mesken uttu
Haberler / Genel
11 Haziran 2013 Salı 14:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Örs köyünün kahvehanesini kırlangıçlar mesken tuttu. Köye her yıl ilkbaharda gelip sonbaharda ayrılan kırlangıçlar köylülerden yoğun ilgi görüyor.

Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Örs köyünde bulunan kahvehane, her yıl ilkbaharda gelip sonbaharda dönen kırlangıçların mekanı oldu. Kahvehanede yuva yapan kırlangıçlar zaman zaman içeride asılı bulunan Atatürk portresinin üzerine de konuyor.

Kırlangıçların mart ayında gelerek sonbahara kadar kahveyi mesken tuttuğunu belirten kahvehanenin sahibi Engin Yıldırım, "Kırlangıçlar on yıldan bu yana misafirimiz oluyorlar. Mart - eylül arasında burada kalıyorlar. Evimizde, ahırımızda da var. Onlar artık burada insanlarla iç içe yaşıyorlar. Kapılarımızı onlara açtık, hayatımızın bir parçası oldular. Kahvemize sürekli uğradıkları için kahvemizin adını Kırlangıç Kahvesi olarak değiştirdik" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası