Ege Postası
Geri

Turhal’da yaklaşık 2 bin kişiye Kutlu Doğum pilavı dağıtıldı

Tokat'ın Turhal Müftülüğü ile Turhal Sanayici ve İşadamları Derneği (TUSİAD), Hz. Peygamber’in (sav) doğum yıldönümü dolayısıyla Merkez Camii’nde vatandaşlara Kutlu Doğum pilavı ikram etti.     Namaz çıkışı...
Turhal’da yaklaşık 2 bin kişiye Kutlu Doğum pilavı dağıtıldı
Haberler / Genel
19 Nisan 2013 Cuma 15:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tokat'ın Turhal Müftülüğü ile Turhal Sanayici ve İşadamları Derneği (TUSİAD), Hz. Peygamber’in (sav) doğum yıldönümü dolayısıyla Merkez Camii’nde vatandaşlara Kutlu Doğum pilavı ikram etti.

    Namaz çıkışı cami cemaati ve ilçe halkına yapılan pilav ikramına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yetkililer, yaklaşık olarak 2 bin kişiye pilav ve tatlı ikram edildiğini açıkladı. Vatandaşlar, dernek yetkilileri ve Müftülüğe teşekkür ve dua ederek duydukları memnuniyeti dile getirdi.

    Müftülük olarak Kutlu Doğum ayını çeşitli faaliyetlere kutladıklarını açıklayan Müftü Mehmet Akpınar, ”Etkinlikler kapsamında konferans ve seminerler, kamu kurum kuruluş, hastane, çocuk esirgeme kurumu ziyaretleri, vatandaşlara Kutlu Doğum pilavı ve gül dağıtımı, çocuk şenliği, kan bağışı, hatim ve mevlit programları gibi faaliyetleriz olacak. Bu faaliyetlerin kısmını yaptık. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sav) doğum günü dolayısıyla idrak edilen bu ayın ülkemizde, İslam coğrafyasında ve tüm dünyada şefkat, sevgi, hoşgörü, adalet ve huzur ikliminin hakim olmasına vesile olmasını diliyorum.” dedi.

    Dernek olarak Geleneksel Kutlu Doğum pilavını 10 yıldır verdiklerini belirten Turhal Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Sami Dinler, amaçlarının kutlu doğumu kutlamak ve bu duyguyu vatandaşlarla paylaşmak olduğunu söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası