Ege Postası
Geri

Turistler Gezi Parkı eylemlerinden rahatsız değil

Antalya'ya gelen turistler, İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı’nın 15 gündür devam eden eylemler nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşamıyor. Gezi Parkı eylemlerine destek vermek isteyen grupların Antalya Cumhuriyet Meydanı’na kurdukları çadırlarda...
Turistler Gezi Parkı eylemlerinden rahatsız değil
Haberler / Güncel
11 Haziran 2013 Salı 11:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Antalya'ya gelen turistler, İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı’nın 15 gündür devam eden eylemler nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşamıyor.

Gezi Parkı eylemlerine destek vermek isteyen grupların Antalya Cumhuriyet Meydanı’na kurdukları çadırlarda bekleyişleri devam ediyor. Eylemcilerin çadır kurdukları alanın Antalya’nın en merkezi alanı ve tarihi Kaleiçi’ne yakın olması nedeniyle turistler de buradan sıklıkla geçiyor. Çadırların arasından geçerek tarihi Yat Limanı’nı fotoğraflamak isteyen turistler, kurulan çadırları ve eylemcilerin astıkları pankartları da fotoğraflamayı ihmal etmiyor. Yaşanan olaylardan dolayı herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını belirten turistlerden bazıları da eylemlere destek veriyor.

Kolombiya’dan Antalya’ya tatile gelen Alexander, ilk olarak İstanbul’a geldiğini, burada Gezi Parkı eylemlerine karşı yapılan müdahalede atılan biber gazından kendisinin de etkilendiğini söyledi. İstanbul'dan Antalya’ya geçtiğini belirten Alexander, yaşanan olayların kendisini rahatsız etmediğini ifade etti.

Almanya’dan tatile gelen Justin ve Michelin çifti de eylemlerin amacı hakkında çok fazla bilgileri olmadığını, sadece hükümetin protesto edildiğini bildiklerini söyledi. Justin yaşanan olaylardan dolayı Türkiye’ye gelmekten korkmadıklarını ve 6. kez geldiklerini dile getirdi. Michelin ise olaylardan hiçbir rahatsızlık duymadığını kaydetti.

"EYLEMLERDEN TEDİRGİNLİK DUYMUYORUM"
İki haftadır Antalya'da tatilde olduğunu belirten Anton da protestoların amacını tam olarak bilmediğini ama politik olduğunu tahmin ettiğini söyledi. Eylemlerin normal olduğunu belirten Anton, herhangi bir tedirginlik duymadığını kaydetti. Rusya'dan tatil için Antalya'ya gelen Anna ise kendisine gelmeden önce Türkiye'nin tehlikeli olduğunu yönünde bilgi verildiğini ancak tüm söylenenlere rağmen Antalya'ya geldiğini anlattı. Anna, "Rusya'dan Türkiye'ye gelirken bize 'orada eylem var, olay var' dediler, biz inanmadık. Buraya gelip otele yerleştik. Rahatız. Bu tarz eylemler dünyanın her yerinde var. Bizim için problem değil. Bizim için bir sorun oluşturmuyor." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası