Ege Postası
Geri

Turizm cennetinin plajları çadırkent oldu

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne bayram tatili için gelenler, otellerde yer bulamayınca halk plajını çadır kente çevirdi.
Turizm cennetinin plajları çadırkent oldu
Haberler / Ege
7 Temmuz 2016 Perşembe 15:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Muğla'nın gözde turizm merkezlerinden Marmaris'te, Ramazan Bayramı tatilinde otellerde yer bulamayan yüzlerce tatilci, halk plajında konaklıyor. Bayram tatilinde yerli turistlerin en fazla tercih ettiği turistik yerlerden biri olan Marmaris'teki otellerde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. 

Marmaris'e bayramın ikinci günü gelen ve önceden rezervasyon yaptırmayan tatilciler yüksek fiyatlar nedeniyle kalacak yer bulamayınca deniz kenarına çadır kurdu. Denizli, Aydın, Söke ve İzmir'den gelen bazı vatandaşlar, Atatürk Caddesi'ndeki 3.5 kilometrelik halk plajında konakladı. Aralıklarla 30 çadırın kurulduğu plajda tatilciler, mangal yaktı, tüp üstünde yemek yaptı, çay demledi. Bir günlüğüne çadır kuran tatilciler, serinlemek için denize girdikten sonra bugün toplanarak geldikleri araçlarıyla geri döndü.

Aşırı yoğunluğun yaşandığı ilçedeki otellerde yer bulamayan çok sayıda vatandaşın, geceyi Marmaris Belediyesi Halk Plajı ve Uzunyalı Sahili'nde geçirdiği dikkati çekti. Tatilcilerin temizliği nedeniyle "mavi bayrak" verilen plajlara çadır kurdukları ve şezlonglarda uyudukları görüldü.


'GÜZEL BİR TATİL GEÇİRDİM'

Denizli'den gelen Ramazan Cengiz, "Dört duvar arasında zamanımız geçiyor. Bu bayram  ailemle beraber, doğa ile baş başa bir tatil geçirmek istedik. Kamp yapılacak yerlerde aşırı sinek ve bakımsızlık olduğu için halk plajını tercih ettik" dedi.

Bayram tatili için İzmir'den Marmaris'e gelen Gökhan Aydın, otellerde yer bulamayınca mecburen halk plajında kaldıklarını söyledi.

Aydın, "Marmaris'te kalacak bırakın oteli, pansiyon dahi bulamadık. Biz de çadır satın alarak sahilde uyuduk." dedi.

İzmirli mühendis Mehmet Arpacıklı da, "Herşey dahil sistemi çalışan oteller dolu. Küçük apart oteller ise çok yüksek fiyat çıkardılar. Sadece konaklamaya o apartlara 150 lira vermektense aracımda bulundurduğum çadırımı plaja kurarak tatil yapıyorum. Apart otele vereceğim 150 lirayı restoran ve kafeteryalarda harcadım. Mutlu, huzurlu ve güzel bir tatil geçirdim" diye konuştu.

Niyazi Özgen de ilçeye bayramda tahminlerinden daha fazla kişinin geldiğini, aşırı talep nedeniyle otellerde boş bir tek oda dahi bulamadıklarını anlatarak, "Otel bulamayınca çadırda kalmaya başladık. Çok rahat değildi ama ne yapalım bize de böyle tatil yapmak nasip oldu." diye konuştu.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, 85 bin nüfuslu ilçeye bayram tatili için 600 bine yakın kişinin geldiğini tahmin ettiklerini açıklamıştı.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası