Ege Postası
Geri

Turizm toplantısında Gezi Parkı göstericilerine övgü

Eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen turizm toplantısında Gezi Parkı’nda gösteri yapan eylemcilerden övgü ile söz edildi. Turizmci İskender Çayla, biber gazından etkilenen göstericilere mekanını açan...
Turizm toplantısında Gezi Parkı göstericilerine övgü
Haberler / Güncel
25 Haziran 2013 Salı 12:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen turizm toplantısında Gezi Parkı’nda gösteri yapan eylemcilerden övgü ile söz edildi. Turizmci İskender Çayla, biber gazından etkilenen göstericilere mekanını açan otellere teşekkür etti.

Beyoğlu’ndaki Point Otel'de düzenlenen turizmle ilgili toplantıya eski Bakan Bahattin Yücel’in yanı sıra, turizmci İskender Çayla, Gezi Parkı’ndaki gösterilerde ön sıralarda yer alan Eset Akçilad, Prof.Dr. Haydar Karabey ve Yazgülü Aldoğan katıldı. Toplantının açılışını yapan Bahattin Yücel, Gezi Parkı olaylarını başlatan kuşağın 'Y' kuşağı olduğunu söyledi. Yücel panelde ilk sözü parkta gösteri yapan Eset Akçilad’a verdi. Gösterici Akçilad konuşmasında eyleme nasıl başladıklarını anlattı.

Olayların turizme olumsuz etkilerinden daha ziyade toplantıda göstericilerden övgü ile söz edilmesi dikkat çekti. Turizmci İskender Çayla, helikopterden göstericilerin üzerine gaz atıldığını anlattı. Göstericilere mekanlarını açtığı için Divan Otel, The Marmara ve Point Otel gibi otellerin temsilcilerine teşekkür eden Çayla, “Kesinlikle ufak bazı gruplar dışında oraya gelenlerin etrafa zarar vermek gibi bir niyetlerinin olmadığını gördük. Sektörümüz adına teşekkür etmemiz gereken durum var. Taksim çevresindeki bazı oteller büyük insanlık örneği gösterdiler. Helikopterden gaz atıldığı gece burada bir otelde kaldım. Acenteci da müşteri de gaz içinde kaldı.” ifadelerini kullandı.

Gezi Parkı’nın park olarak kalması durumunda ortamın sakinleşeceğini düşünen Çayla şöyle devam etti: “Hala bir fırsat var. Hala bir konsensüs sağlansa, hala inatlaşmalar bitse, hala ‘Şu Taksim Gezi Parkı yeşil kalacak, birlikte yapacağız’ denilebilse, belki bir olasılık vardı. Ne yazık ki bunun bu şekilde olamadığını görüyoruz ve bu konuda da çok üzüntülüyüm; çünkü 2020 İstanbul’a çok inanan birisiydim. Çok olmasını istiyordum. Bu şansımızın gittikçe azalması çok üzüyor beni. Çok büyük emekler harcandı bu konuda. İstanbul bunu çok hak ediyordu. Çok anlamsız bir konsensüs sağlayamama sorunundan dolayı bu iş buralara geldi. Eylül’de karar verilecek, Temmuz Ağustos iki ay var, gerçekçi olmamız gerekirse buradaki durum bizi biraz üzecek.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası