Ege Postası
Geri

Türk Dünyası’nın turizmini öğrenciler tartıştı

Anadolu Üniversitesi Turizm Araştırma ve Uygulama Birimi tarafından düzenlenen I. Türk Dünyası Turizm Öğrencileri Kurultayı Eskişehir’de gerçekleştirildi. Kurultay’a, Türk Cumhuriyetleri’nden gelerek Türkiye’de turizm öğrenimi gören...
Türk Dünyası’nın turizmini öğrenciler tartıştı
Haberler / Güncel
24 Nisan 2013 Çarşamba 13:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Anadolu Üniversitesi Turizm Araştırma ve Uygulama Birimi tarafından düzenlenen I. Türk Dünyası Turizm Öğrencileri Kurultayı Eskişehir’de gerçekleştirildi. Kurultay’a, Türk Cumhuriyetleri’nden gelerek Türkiye’de turizm öğrenimi gören 13 farklı ülkeden 40 öğrenci katıldı. Türk Dünyası ile daha yakın işbirliği içinde olmanın önemine değinildiği Kurultay’da, Türkiye’de eğitim gören öğrencilerin de kendi aralarında işbirliği olanaklarını artırılması hedeflendi.

    Anadolu Üniversitesi Turizm Araştırma ve Uygulama Birimi Bahar Dönemi etkinliklerinden birisi olan I. Türk Dünyası Turizm Öğrencileri Kurultayı, 13 farklı ülkeden 40 öğrencinin katılımı ile Eskişehir’de düzenlendi. Türk cumhuriyetlerinden gelerek Türkiye'de turizm öğrenimi gören öğrencilerin Türkiye'ye uyum, dil, staj sorunları ve turizm okullarında verilen turizm eğitiminin sorunlarının tartışılması Kurultay’da tartışıldı.

    Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi Mavi Salon’da gerçekleştirilen açılış programında Kurultay Koordinatörü Arş. Gör. Emrullah Tören, Eskişehir’in Türk Dünyası’nın Kültür Başkenti olması sebebiyle bu etkinliğin ilkini Eskişehir’de düzenlediklerini söyledi. Tören, bu kurultay ile Türk cumhuriyetlerinden gelen öğrencilerin sorunlarını ve sorunlarına bulunacak olan çözüm önerilerini ilgili makamlara iletmeyi amaçlandığını ifade etti.

    Kurultayın düzenlenmesi fikrinin sahibi ve Akademik Danışmanı Prof. Dr. Nazmi Kozak, Eskişehir'in Türk Dünyası Kültür Başkenti olması dolayısıyla yapılan bu tür çalışmaların, kültür Başkentliği sürecine katkı sağlama konusunda önem kazandığını söyledi. Yıllardır Türk Dünyası'ndan gençlerin eğitim almak için Türkiye'ye geldiklerini anımsatan Kozak, gelen öğrencilerin kendi aralarında yaşadıkları sorunların tartışılması, çözüm önerilerinin paylaşılması gerektiğini söyledi.

    "Türk Dünyası olarak büyük bir topluluğuz" diyen Kozak, şöyle konuştu: "Biz Türk Dünyası'ndan kardeşlerimizle daha yakın işbirliği içinde olmak istiyoruz. Bu kurultayda amacımız; öğrenci arkadaşlarımızın buraya gelerek, kendi aralarında işbirliği olanaklarını artırmaları ve ülkelerine döndükleri zaman bunu geliştirmeleridir. Umarım kurultay, amacına ulaşır. ”dedi.

    Kurultay’ın ikinci gününde; Delegeler, Öğrencilerin Staj ve Çalışma Koşulları Sorunları, Öğrencilerin Türkiye’ye Uyum Sorunları, Öğrencilerin Dil Sorunları ve Öğrencilerin Eğitim-Öğretim Sorunları Komisyonları olmak üzere 4 başlık altında sorunlarını ortaya koyup çözüm önerilerinde bulundu. 4 ana başlık altında toplanan sorunlarını ve bunlara ürettikleri çözüm önerileri oturum başkanları tarafından sunulduktan sonra, katılım belgelerinin verilmesi ve kapanış programına geçildi.

    'Sonuç Raporu'nun Türkiye Türkçesi, Azerbaycan Türkçesi, Moğolca, Rusça, Arapça, İngilizce, Kazakça, Özbekçe, Türkmence, Uygurca, Tatarca olmak üzere toplam 11 dilde hazırlanacak sonuç kitapçığında yayımlayacağı ve ilgili kurum ve kuruluşlara gönderileceği açıklandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası