Ege Postası
Geri

Türk Kızılay’ı artık Torbalı’da da olacak

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçede önemli sağlık sorunları arasında bulunan kan temini ve kan bağışı için Türk Kızılay derneğine yer, ya da bina temin etme kararı aldı.
Türk Kızılay’ı artık Torbalı’da da olacak
Haberler / Yerel Yönetimler
2 Aralık 2014 Salı 10:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türk Kızılay Derneği Ege Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök’le görüşen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçede kısa sürede kan sorunun çözümü için çalışmalara başlanılmasını istedi. Başkan Görmez “Nüfusu 150 bini aşan, önemli endüstri merkezlerinden biriyiz. 700 fabrika binlerce çalışanımız var. Hızlı göçle birlikte oldukça hareketli bir ilçeyiz. Böylesine önemli bir yerde Kızılay’a her zaman, her koşulda gereksinim duymaktayız. Kent merkezinde uygun bir alan ya da bina temin ederek kan temin etmek ya da kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlara önemli bir hizmeti gerçekleştireceğiz” dedi.

ACİLEN GÜVENLİ KANA İHTİYAÇ VAR…

Türk Kızılay Derneği Ege Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök’te konuşmasında Torbalı Belediye Başkanı Görmez’in sosyal sorumluluk projelerine destek vermesinden mutlu olduklarını ve Torbalı’da düzenli kan bağışı yapmak isteyenlerden yoğun bir talep olduğunu belirterek şunları söyledi;

“Ülkemizin ihtiyacı olan güvenli kanın tümünün gönüllü ve düzenli kan bağışçılarından temini, toplanan kanın ihtiyaçlar doğrultusunda, uygun koşullarda hastanelere naklinin sağlanması oldukça önemlidir. Ege Bölge Kan Merkezi; İzmir, Aydın, Denizli, Manisa, Uşak, Muğla illerinde hizmet veriyor..

2005 yılında “Güvenli Kan Temini Programı” başlatıldığında bölgemizde yıllık 60.000 ünite kan bağışı toplanır iken, 2013 yılında 301.958 ünite kan bağışı toplanmıştır. Bölgemizin yıllık kan ihtiyacı 400.000 ünitedir. Ege Bölgesinde 6 ilde toplam 155 hastanenin kan ihtiyacının tamamı tarafımızdan karşılanmaktadır.. .

Hedefimiz, 400.000 ünite kan bağışı toplamaktır. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin de kan ihtiyacının tamamını karşılayarak, bölgesinin kan ihtiyacının tamamını karşılayan ilk Bölge Kan Merkezi olmak için çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Böylece Ege Bölgesinde hiçbir hasta ve hasta yakını kan aramayacak ve tüm kan ihtiyacı gönüllü, düzenli ve bilinçli bağışçılardan alınan kanlar ile karşılanmış olacaktır.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası