Ege Postası
Geri

Türk-Yunan gecesinde Ata'ya saygı

İzmir’de faaliyet gösteren Uluslararası Vize Danışma Merkezi (UVM) tarafından Urla Event by Vera Melissa’da ‘Greek Music Night / Yunan Müzik Gecesi’ düzenlendi. Gecede Atatürk fotoğrafları 'Yiğidim Aslanım' şarkısı eşliğinde slayt gösterisiyle sunuldu. Dakikalarca alkışlandı
Türk-Yunan gecesinde Ata'ya saygı
Haberler / İzmir
22 Temmuz 2018 Pazar 15:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

UVM sahipleri Anthonis Özkurtiş ve eşi Mary Jane Buttigieg Özkurtiş tarafından ağırlanan yaklaşık 250 konuk unutulmaz dakikalar yaşadı. Atina’dan gelen solistler Afentoula Razeli ve Stathis Raftopoulos’un sahne aldığı gecenin finalinde, sahnenin her iki yanına kurulan dev ekranlarda Atatürk’ün çeşitli dönemlere ait fotoğrafları, görüntüleri ve sonsuzluğa uğurlandığında yayınlanan gazete küpürü slaytları, Mary Jane Özkurtiş’in seslendirdiği ‘Yiğidim Aslanım’ şarkısı eşliğinde gösterildi. Konuklar atalarına olan saygılarını uzun süre alkış tutarak gösterdiler. Gece, yaşanan bu yoğun duygu selinin ardından, geç saatlere kadar süren dost sohbetleriyle devam etti.

ÇİM, AĞAÇLAR, GÖKYÜZÜ VE MÜZİK EŞLİĞİNDE KEYİFLİ BİR GECE

Davetli konuklar arasında bir dönem Türk - Yunan İşadamları Derneği’nin Başkan Yardımcılığı görevini yürüten İşadamı İbrahim Özuysal, İngiltere emekli İzmir Konsolosu Antony Willy Buttigieg, Güzelbahçe eski Belediye Başkanı Ertan Avkıran, Çeşme’nin tanınmış simalarından Mazlum - Fahriye Erantgil çiftinin de olduğu yaklaşık 250 davetli, ağaçlarla çevrili tamamen çim alanda, pırıl pırıl bir gökyüzünün eşlik ettiği gece boyunca Yunanca şarkılarla dans edip eğledi. Urla Event by Vera Melissa’nın ortaklarından Haldun Miski ile Onur Özbalkan da organizasyonun mükemmel olması için konuklarla yakından ilgilendiler.

ATİNA’DAN PROFESYONEL SANATÇILAR

UVM sahiplerinden Anthonis Özkurtiş, çok beğenilen final slayt gösterisiyle ilgili olarak, “Hayranı olduğum Atatürk’e bir Türk vatandaşı olarak görevimi yaptım” diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

“Etkinliğin amacı Ege’nin iki yakasını bir araya getirip, Türk - Yunan dostluğunu pekiştirmekti. Nasıl ki İngilizce dilini bir İngiliz’den öğrenmek başkadır, biz de bu etkinlikte Yunanca şarkıları Yunanlılardan dinlemek için bu grubu Atina’dan getirttik. Stathis Raftopoulos, Afentoula Razeli solistlerimizdi. Buzikide Aleksandros Kentris ve Stavros Zafeiras, gitarda Stamatis Petsakos, akordeonda Aleksandros Varanakis’ten

oluşan orkestra üyelerimizin hepsi kendi alanlarında profesyonel sanatçılar. İlk organizayonumuzu geçen yıl 18 Kasım’da Güzelbahçe’de yapmıştık. Her iki etkinliğimiz de güzel ortamlarda, seçkin davetlilerin katılımıyla gerçekleşmiş oldu. Hem biz kendimiz, hem de konuklarımız büyük keyif aldık. Devamı konusunda ısrarlı talepler var. Yeni etkinliklerde, yeni gruplarla Türk - Yunan dostluğuna katkı koymayı sürdüreceğiz.”

YAZAR SİMYONİDİS KİTAPLARINI İMZALADI

Gecenin bir başka güzel etkinliği de Yazar Meri Çevik Simyonidis’in kitaplarını imzalamasıydı. Kendisi için oluşturulan stantta kitapseverlerle sohbet eden yazar, İstanbul Maslak’ta açtığı Mezedaki adlı mekanın çok tutması üzerine, şu sıralar yine İstanbul’da Asya yakasından gelen ikinci bir mekan talebini değerlendirmeye almış.

RUMLARIN İSTANBUL YEME - İÇME SEKTÖRÜ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

İstanbul’un gastronomi belleği üzerinde yazdığı kitapları ile tanınan ve İstanbul mutfağının lezzetlerini ve bu lezzetlerin ustalarıyla okuyucuyu buluşturan Simyonidis’in birinci kitabı ‘İstanbul’um - Tadım Tuzum Hayatım’, ikinci kitabı ‘Bir Varmış - Bir Yokmuş’, üçüncü kitabı ‘Tadı Damağımda Kaldı’, dördüncü kitabı ‘İstanbul Kokulu Mutfaklar’. İlk çalışmasında İstanbul’un yeme-içme ve eğlence sektörüne Rum insanının etkisi üzerine odaklanan Simyonidis, devam eden çalışmalarında ise çoğunlukla Yunanistan’a göç etmek zorunda kalmış İstanbullu Rumlar’ın geride bıraktıkları kente olan hasretlerini ve kent kültürünün oluşmasındaki muazzam katkılarını yeniden gündeme getiriyor. 

SAKIZ’DA KONAKLAMA, FERİBOT BİLETLERİ

Gecede yapılan çekilişle de, 2 çifte Sakız Adası Villa Rossa Hotel’de (adaya gidiş/dönüş TURYOL feribot biletleri dahil) oda-kahvaltı konaklama, 4 kişiye Çeşme-Sakız gidiş/dönüş feribot bileti, 5 kişiye Schengen vize işlemlerinde yüzde 25 indirim, 2 kişiye Urla Event by Vera Melissa’da kahvaltı (4 kişilik), 2 kişiye yazar Meri Çevik Simyonidis’in imzalı kitabı, 1 adet Karataş Beko Bayisi’nden kahve makinesi, 5 kişiye Özmak Mühendislik’ten birer adet klima veya ısı pompası bakımı, 1 kişiye 2013 üretimi ödüllü Meden Ağan (Yunanistan) kırmızı şarap hediye edildi.

GOURMET CHEF RESTAURANT OLARAK BAŞLADIK, 1,5 YIL ÖNCE KONSEPTİ DEĞİŞTİRDİK

Urla Event by Vera Melissa işletmecilerinden Haldun Miski, UVM’nin gecesine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Vera Melissa’nın işletmesini 3 yıl önce devraldık. 18 aydır sadece bu tür özel organizasyonlara ev sahipliği yapıyoruz. Vera Melisa, gurme şef Serkan Tütüncü tarafından bölgedeki tek ‘Gourmet Chef’ restaurant olarak kuruldu. Bir süre kendisiyle ortaklık yaptıktan sonra Serkan Tütüncü Rusya’da bazı yatırımlar yapmak için bizden ayrıldı. Sonrasında kendi tarzımızı ortaya koymaya başladık. Konsepti tamamen değiştirdik. Özel bir restoran olmaktan çıktık, bir organizasyon alanı olmayı seçtik. Yaklaşık 9 bin metrekarelik bir alanda yemekli-kokteylli özel organizasyonlar yapıyoruz. Açılışlar, doğum günü, evlilik yıldönümü, nikah, nişan, kır düğünü, kına gecesi, baby shower, sünnet düğünü, resepsiyon, bayi toplantısı, mezuniyet törenleri, okul yemekleri, dernek toplantıları gibi oldukça geniş tutuğumuz hizmet yelpazemizle etkinliklere, organizasyonlara ev sahipliği yapıyoruz” diye konuştu.

ARADIĞINI BAŞKA YERDE BULAMAYANLARA HİZMET VERİYORUZ

Artık mutfakta bir şefin olmadığını, fakat gelen talebe göre, örneğin VIP bir ikram isteyen müşteriler için 5 yıldızlı otellerden su şefi ve hizmet için de komi ve garsonlar getirdiklerini vurgulayan Haldun Miski sözlerini şöyle sürdürdü:

“Daha rahat ve naturel bir organizasyon isteyen müşterilerimiz için de, o konsepte uygun şef ve hizmet edecek ekibi getiriyoruz. Müşteri ne istiyorsa mutfağından, müziğine, garsonuna, çevre düzenlemesine kadar her şeyi, onun isteğine göre şekillendiriyoruz. Doğayı seviyoruz, burada doğayla çok barışığız. Sanatta da çok popüleri takip etmek yerine kendi bir çizgimiz var ve o çizgide sanatçılar alıyoruz. Biz, aradığını başka yerde bulamayanlar için organizasyonlar yapıyoruz. Kişinin kendisiyle ilgili yapmak istediği tarz neyse, biz o hizmeti veriyoruz. Burasını da tam bir dost ortamı olarak düzenledik.

Geçen yıl Bülent Ortaçgil, Birsen Tezer, Evrencan Gündüz, UNESCO’nun Türkiye’de desteklediği iki caz sanatçısı Ayşegül - Nezih Yeşimli ikilisi gibi değerli sanatçıları ağırladık. Bu yıl ise önümüzdeki ay 11 Ağustos’ta Evrencan Gündüz, 12 Ağustos’ta Birsen Tezer, 22 Ağustos’ta ise Ceylan Ertem’in keyifli birer konseri olacak.”

KÜÇÜK MÜZİK DİNLETİLERİNDEN, BÜYÜK KONSERLERE KADAR HER TÜRLÜ ETKİNLİK

Hizmet verdikleri alanı dört farklı şekilde değerlendirdiklerini söyleyen Haldun Miski, “Ortada süs havuzunun olduğu 4 bin metrekare alanda çok büyük konser organizasyonları, yüksek sayılı düğün veya etkinlikler için kullanılıyor. Bir de kahvaltı için kullandığımız, içinde küçük oyun parkı olan bir alanımız daha var. Burada ayrıca ortasında küçük Arnavut kaldırımı kaplı olan, çevresi çim, etrafı ağaçlarla kaplı alanda da küçük müzik dinletilerini yapıyoruz” dedi.

URLA MARKA OLMA YOLUNDA HIZLA İLERLİYOR

Urla Event by Vera Melissa’nın diğer işletmecilerinden Onur Özbalkan ise ağırladıkları birbirinden değerli sanatçıların yanı sıra, televizyoncu ve sunucu Aziz Üstel,  Galatasaray Kulübü eski yöneticisi Turgay Kıran, Gökhan Kırdar gibi ünlü simaların çeşitli etkinliklerde yer aldıklarını belirterek şöyle konuştu:

“Konsept değişikliği sonrasında misafirlerimize daha sağlıklı, daha taze ve istedikleri ürünleri sunabilmek adına rezervasyonla çalışmaya başladık. Böylece gelen talepler doğrultusunda çok daha iyi organizasyonlar düzenledik. Şu anda tamamen rezervasyon üzerine çalışmaya devam ediyoruz. Burası deniz kenarında bir yer olmamasında rağmen, yeşillikler içinde bir yer olmasından dolayı iyi bir talep var. Müşteri memnuniyeti bizim için çok önemli olduğundan rezervasyonla çalışmaya devam edeceğiz. Bu akşam örneğinde olduğu gibi, başta İzmir ve Çeşme Yarımadası olmak üzere tüm Türkiye’den gelen etkinlik taleplerine açığız. Urla marka olma yolunda hızla ilerliyor. Daha dün akşam televizyonda Ata Demirer’in Urla’da villa baktığı haberi vardı. Eminim zaman içerisinde Vera Melissa tarzı mekanlar çoğalacak. Bize de bu konseptin öncülüğünü yapmış olmanın onuru keyif verecek. Sevdiklerini yemyeşil bir ortamda mutlu etmek isteyenleri bekliyoruz” dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası