Ege Postası
Geri

Türk dünyası edebiyatçıları Tuzla’da buluştu

Türk dünyasının önemli edebiyatçıları ile fikir adamları, Tuzla’da bir araya geldi. Buluşmaya önayak olan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Kendini ifade edebilen bir toplumun, toplumun kendini ifade edebilen bireyleri arasında...
Türk dünyası edebiyatçıları Tuzla’da buluştu
Haberler / Genel
27 Mayıs 2013 Pazartesi 15:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türk dünyasının önemli edebiyatçıları ile fikir adamları, Tuzla’da bir araya geldi. Buluşmaya önayak olan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Kendini ifade edebilen bir toplumun, toplumun kendini ifade edebilen bireyleri arasında birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin gelişebileceğine inanıyoruz.” dedi.

Tuzla Belediyesi, Kıbrıs-Balkanlar-Avrasya Türk Edebiyatları Kurumu (KIBATEK) ile kan Üniversitesi tarafından organize edilen 31. KIBATEK Uluslararası Edebiyat Şöleni, Tuzla Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Şölende belediyeye bağlı Türk Sanat Müziği Korosu’nun müzik dinletisinin ardından şairler şiirlerini seslendirdi. Başkan Dr. Şadi Yazıcı ise hem üniversite döneminde kaleme aldığı bir şiiri hem de Yavuz Bülent Bakiler’in ‘Şaşırdım Kaldım İşte’sinden mısraları okudu.

Şölende edebiyatçılara seslenen Yazıcı, okumanın, okuduğunu ifade edebilmenin, ifadenin yazıya dökülebilmesinin toplumsal gelişmeye kattığı öneme değindi. Mehmet Emin Yurdakul’un “Şairleri haykırmayan bir millet, Sevenleri toprak olmuş öksüz çocuk gibidir.” mısralarından alıntı yapan Yazıcı, şunları kaydetti:

“Bir toplumun yeni ufuklar ve yeni iklimlerde gelişmesi için, gelişerek de gelecek nesiller için önemli ve etkili bir toplum olabilmesinin yegane yollarından birisi okumakla geçiyor. Bu da fazlaca bilmekle geçiyor. Çok kelime kullanmakla geçiyor. Çok kelime bilmekle geçiyor. Sanatçılarımızla vatandaşlarımızı buluşturma çabasıyla daha çok sanata, edebiyata, şiire ilgi ve alakanın artmasını arzu ediyoruz. Çünkü kendini ifade edebilen bir toplumun, o toplumun kendini ifade edebilen bireyleri arasında birliğin beraberliğin ve kardeşliğin gelişebileceğine inanıyoruz. Sözün gücünü en güzel şekilde, ifadeyi en mükemmel şekilde kullanabilen toplum ve bireyler arasında birlik ve beraberlik, kardeşlik ve sevgi rüzgarları esebilir. O nedenle biz dilin bile kifayetsiz kaldığı dönemlerde bu sanatları kullanan üstatlarımızla, sanatçılarımızla ve edebiyatçılarımızla buluşmaya devam edeceğiz”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, aralarında Kerkük Milletvekili Fevzi Ekrem Terzi’nin de yer aldığı şairler, yazarlar, akademisyenlere teşekkür plaketi takdim etti. Başkan Yazıcı, şölene katılan konuklarıyla makamında da bir araya geldi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası