Ege Postası
Geri

Türk futbolunun acı gerçeği Portekiz maçıyla ortaya çıktı

7 ekol ülkeye 54 maçta 38 kez mağlup olurken 126 gol (maç başı 2.3) yedik. İngiltere, Portekiz, İtalya ve İspanya’ya karşı galibiyetimiz yok. Portekiz ile berabere bile kalamadık; İngiltere’ye gol bile atamadık.
Türk futbolunun acı gerçeği Portekiz maçıyla ortaya çıktı
Haberler / Spor
24 Haziran 2024 Pazartesi 09:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Son Portekiz yenilgisi, Türk futbolu ile ilgili gerçeği bir kez daha yüzümüze vurdu.

Tarihte sadece 2 kez Dünya Kupası görebilen, son 30 yılda Avrupa şampiyonalarına katılım konusunda biraz olsun istikrar yakalasa da finallerde umduğunu bulamayan Türkiye, futbolun ekol ülkeleri karşısında hiç varlık gösteremiyor. 

A Milli Futbol Takımı’nın ekol ülkeler karşısında resmi maçlarda elde ettiği istatistikler de bu görüşü destekliyor.

İşte, Avrupa’nın önde gelen futbol ülkeleri karşısında Türkiye:

MAÇ BAÇI 2.3 GOL YEDİK

A Milli Futbol Takımı, 101 yılık tarihinde, 5 büyük futbol ülkesinin yanı sıra Portekiz ve Hollanda gibi ekollere rakip olduğu 54 maçın 38’ini kaybetti.

Bu karşılaşmalarda sadece 5 galibiyet alabilen Ay-Yıldızlılar, 3’ünde Hollanda’yı yenebildi. İngiltere, Portekiz, İtalya ve İspanya’ya karşı resmi maçlarda galibiyetimiz yok.

Portekiz ile berabere bile kalamadık; İngiltere’ye gol bile atamadık. Almanya’yı da sadece bir kez yenebildik. Türkiye bu 7 ülkeden 54 maçta 126 gol (maç başı 2.3) yedi.

BREZİLYA'YI DA YENEMEDİK

Türkiye dünya şampiyonu unvanlı takımlardan Arjantin ile 101 yıllık futbol tarihinde hiç karşı karşıya gelmedi. A Milli Takım, Brezilya’ya ise 3 resmi maçta rakip oldu.

Ay-Yıldızlılar, üçüncü bitirdiği 2002 Dünya Kupası’nda 2 kez (grupta 2-1, yarı finalde 1-0) yenildiği sambacılar ile 2003 Konfederasyon Kupası’nda 2-2 berabere kaldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası