Ege Postası
Geri

Türk kökenli siyasetçiler belediye yönetimindeki görevinden istifa etti

Hollanda'nın Rotterdam şehrinde Türk kökenli ve Hollandalı siyasilere yönelik suçlamaların ardından Feijenoord semtindeki yerel yöneticiler istifa etti. Feijenoord Belediyesi semt meclisi üyesi PvdA’lı (İşçi Partisi) Serdar Çiçek’in...
Türk kökenli siyasetçiler belediye yönetimindeki görevinden istifa etti
Haberler / Genel
2 Temmuz 2013 Salı 09:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hollanda'nın Rotterdam şehrinde Türk kökenli ve Hollandalı siyasilere yönelik suçlamaların ardından Feijenoord semtindeki yerel yöneticiler istifa etti.

Feijenoord Belediyesi semt meclisi üyesi PvdA’lı (İşçi Partisi) Serdar Çiçek’in partisinden istifasının ardından Feijenoord Semt Belediye Başkanı PvdA’lı Türk kökenli Seyit Yeyden ile belediye meclis üyeleri de istifalarını sundu.

İşçi Partisi (PvdA), Hıristiyan Demokratlar (CDA) ve Yeşil Sol’dan (GL) oluşan Feijenoord semt belediye yönetiminde başkan Yardımcısı CDA’lı Türk kökenli Turan Yazır belediye yönetiminde görev yapıyordu. Feijenoord Belediye Başkanı Seyit Yeyden ile encümen üyeleri Turan Yazır, René Kronenberg ve Marit van der Riet de görevlerinden istifa etti.

Kısa adı olan BING olan (Hollanda Belediyeleri Dürüstlük Bürosu) tarafından yapılan, Rotterdam Feijenoord bölgesindeki politikacılar hakkındaki iddialarla ilgili hazırlanan rapor üzerine PvdA’nın kendi yöneticilerinden görevlerinden ayrılmaları istendiği açıklandı.

"PARTİMİZ CDA ARKAMIZDA DURDU"

Konu ile ilgili olarak Hıristiyan Demokratlar (CDA) Belediye Başkan Yardımcısı Turan Yazır Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, raporda kendisiyle ilgili hiçbir suçlamanın bulunmadığını ve aklandığını ifade etti. Yazır, aynı zamanda CDA'nın da bu konuda yüzde yüz arkasında olduğunu ve kendisi ile ilgili hiçbir güvensizlik olmadığını ifade etti.Yazır, CD'nın bunu bir basın bildirisi ile bütün kamuoyuna duyurduğunu söyledi.

Turan Yazır, İşçi Partililerin istifasının ardından koalisyonun çoğunluğu kaybettiğini ve bu yüzden kendilerinin de yönetimden istifa etmek zorunda kaldıklarını dile getirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası