Ege Postası
Geri

Türk pop müziğinin usta ismi hayatını kaybetti

Efsane sanatçı Erol Büyükburç İstanbul Etiler'deki evinde ölü bulundu. Polis sanatçının evinde olay yeri incelemesine başladı.22 Mart 1936 doğumlu olan Büyükburç 79 yaşındaydı...
Türk pop müziğinin usta ismi hayatını kaybetti
Haberler / Güncel
12 Mart 2015 Perşembe 15:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ünlü sanatçı Erol Büyükburç, evinin yatak odasında ölü olarak bulundu. Etiler'de oturan Erol Büyükburç’u saat 11.00 sıralarında telefonla arayan ve ulaşamayan menajeri Osman Nuri Yazıcı, polisten yardım istedi.
Polis ekipleri ünlü sanatçının evine saat 12.00 sıralarında gelerek, çilingir yardımıyla kapıyı açtı.  Evde yapılan incelemede Erol Büyükburç’un cesedi, yatak odasında bulundu. Yatağının yanında yüzü koyun yatan Büyükburç’un öldüğü anlaşıldı.
Polis ekipleri tarafından yapılan ilk incelemede Erol Büyükburç’un üzerinde darp ya da ölüme sebep olacak herhangi bir iz bulunamadı. Ev kapısının içerden kilitli olduğu ve ev içinde her şeyin normal olduğu görüldü. Kalp ve şeker hastalığı bulunan ünlü sanatçının kalp krizi sonucu ölmüş olabileceğini belirten yetkililer, kesin ölüm nedeninin Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak incelemenin ardından belirleneceğini söylediler.


TELEFONA UZANMIŞ AMA ULAŞAMAMIŞ 
Erol Büyükburç'un evine çilingir ile giren kapıcı Nurettin Bozdağ, “Yan apartmanın kapıcısı beni aradı. Erol Bey'in kapısını çalıyoruz ama kapıyı açmıyor. Tanıdığın çilingirci varsa çağıralım dedi. Biz de çilingirle eve geldik. Erol Beyin menajeri kapıyı kıralım içeri girelim deyince çilingir kapının göbeğini kırarak içeri girdik. Yatak odasının kapısı da kilitliydi. Onu da çilingir yardımıyla açtık. Erol bey yerde uzanmış halde yatıyordu. Menajeri, Erol Büyükburç'un telefona uzandığını ama ulaşamadığını söyledi" dedi.


1936’da Adana’da doğan Erol Büyükburç 60’lı yılların en sevilen Pop Starı’ydı. İlk albümü Sevgi Çiçekleri 1975 yılında müzik marketlerinde yerini alırken, 1981 yılnda ise Sen Varsın adlı albümü çıktı. Erol Büyükburç, bu albümündeki Sevemem şarkısı ile ün kazandı. ’Öp Beni’,’Little Lucy’ ve ’Haydi Gençlik Hop Hop’ şarkıları da Büyükburç’un en çok bilinen eserleri arasında. 22 Temmuz 1999’da müzisyen ve şarkıcı kızı Ajlan Büyükburç’u trafik kazasında kaybeden Büyükburç’un eşi Emel Büyükburç ise 2001 yılında karaciğer yetmezliği sonucu hayatını kaybetti.

EN SON CENAZEDE GÖRÜNTÜLENMİŞTİ
Büyükburç, geçen ay "en iyi arkadaşı" olarak nitelediği söz yazarı Fikret Şeneş'i kaybetmişti.
İlk kadın Türk şarkı sözü yazarı olarak bilinen Şeneş, ilk şarkı sözlerini Büyükburç'a yazmıştı. Büyükburç, 84 yaşında hayatını kaybeden Şeneş’in cenaze töreninde, “O benim en iyi arkadaşımdı. O benim en iyi dostumdu. İlk bana İngilizce sözler yazan hanımefendi oydu. Harika bir kadındı o, nefis bir kadındı" demişti.


Erol Büyükburç'un yarın konseri vardı

Evinde ölü bulunan ünlü sanatçı Erol Büyükburç 13 Mart 2015 Cuma günü (Yarın) Bursa'da konser verecekti.

Etkinlik "Türk pop müzik tarihinin en önemli ve kendine özgü figürlerinden biri olan Erol Büyükburç hayranlarıyla buluşuyor" sözleriyle duyurulmuştu.

Erol Büyükburç'un son fotoğrafı

Evinde ölü bulunan ünlü sanatçı Erol Büyükburç'un dün akşam Taksim'de Murat Evgin'in "Çarşamba Buluşmaları" dinletisine katıldığı ortaya çıktı. Evgin de dün akşam birlikte fotoğraf çektirdiği bu fotoğrafı paylaşmıştı. Bu görüntüler Erol Büyükburç’un son fotoğrafı oldu.

Murat Evgin, Erol Büyükburç için dün gece şunları yazmıştı;

Beni dinlemeye gelen sevgili ağabeyim 1950'ler ve 60'larda en zoru başararak Türk Pop Müziğinin ilk ve gerçek yıldızı olan Erol Büyükburç ile. Bu güzel etkinlikte yer almamı sağlayan herkese teşekkürler.

ÇOK SAĞLIKLI GÖRÜNÜYORDU

Murat Evgin, ünlü sanatçının son gecesinde yaşananları anlattı:

Dün gece son derece sağlıklı ve dinç görünüyordu.  Kendisini görünce sahneye davet ettim. Hikayeler anlattık şakalaştık. Hatta Aşık Veysel'in ' Uzun İnce Bir Yoldayım' türküsünü birlikte söyledik.  Çok özel bir dinleti ve sohbetle onu son kez bağrımıza basmışız ve onu uğurlamışız meğerse...


Erol Büyükburç 16 yıl önce evlat acısı yaşadı

Erol Büyükburç hayatının en acı olaylarından birini 1999 yılında yaşadı. Türkan Türker ile beraberliğinden olan kızı Ajlan Büyükburç, 22 Temmuz 1999'da, Muğla'nın Fethiye ilçesi yakınlarında sabah saatlerinde geçirdiği trafik kazası sonucu henüz 29 yaşında yaşamını yitirdi.
Babası gibi müzisyen olan Ajlan, ehliyetini kazadan sadece üç gün önce almıştı. Görgü tanıklarının ifadesine göre olay, Ajlan Büyükburç'un önüne çıkan virajı hızla döndükten sonra yol ayrımında paniğe kapılıp frene basması ile meydana gelmişti. 

Anayoldan çıkıp stabilize yola giren otomobil, üç takla attıktan sonra da park halindeki bir traktöre çarpmıştı. Olay yerinde hayatını kaybeden genç sanatçı, İstanbul Mihrimah Sultan Mezarlığı'nda toprağa verilmişti.


Erol Büyükburç'un ardından ne dediler

Erol Büyükburç'un ani ölümü ünlüler dünyasını yasa boğdu. İşte usta sanatçının ardından yazılanlar...

Ebru Gündeş
Türk Pop Müziği'nin öncülerinden Erol Büyükburç'u kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Müzik camiasının ve tüm sevenlerinin başı sağolsun, Allah rahmet eylesin...
Mehmet Ali Erbil
Canım abim nur içinde yat
Yasemin Özilhan Mekanın cennet olsun
Mirgün Cabas
"Erol Büyükburç İstanbul'daki evinde ölü bulundu"
Armağan Çağlayan
Çok üzüldüm. Çocukluğumdan eksilen bir parça daha.... Yattığı yer Nur olsun....
Ferhat Göçer
Bir efsane düşünün... İşte o Erol Büyükburç ... Mekanın cennet olsun...
Emine Ün
Değerli sanatçı büyüğüm Erol Büyükburç nur içinde yat, sen hiçbir zaman sönmeyecek ve hiçbir zaman unutulmayacak bir yıldızsın. Allah'tan rahmet ailesine baş sağlığı ve sabır diliyorum... Çok çok üzüldüm...
Ceyhun Yılmaz
Erol Abi de gitti... Allah rahmet eylesin
Cenk Eren
Hani derler ya bir yıldız kaydı diye gerçekten öyle oldu. Allah rahmet etsin mekanı cennet olsun
Oya Germen
İnançli, sevgi dolu, güzel insan, Erol Buyukburç'un, evinde tek başına vefat etmesi yüreğime ateş düşürdü... Yeni yolu ışıklarla aydınlandı...


TÜRKİYE'NİN ELVİS'İYDİ
79 yaşında aramızdan ayrılan ünlü müzisyen Erol Büyükburç, sıra dışı sahne kostümleriyle de döneminin en çok konuşulan isimlerinden biri olmuştu.

Sahnesinde padişah tahtından uzay mekiğine, pek çok malzemeyi de kullanmaktan çekinmeyen Büyükburç; parlak renkli, desenli, frapan pek çok kostümle 60’lı ve 70’li yıllarda adından sıkça söz ettiren müzisyenlerin başında gelirdi.


Büyükburç, kendi kostümlerini genellikle kendi tasarlıyordu. Yurtdışı ziyaretlerine gittiği zamanlarda özel kumaşlar getiren ve modaya herdaim düşkün olan sanatçı, yakın zamanda da sırf kostüm, takı ve aksesuvarlarının bir bölümünü saklayabilmek için bir ev tutmuştu.
Erol Büyükburç, dönemin ünlü terzileriyle birlikte çalışıyor ve kendi çizgilerini de kostümlerine yansıtmaktan geri kalmıyordu.

Pek çok kişinin ona ‘deli misin, bunları mı giyeceksin’ dediğini söylüyor ama tarzından asla ödün vermediğinin, bunların onun renkli kişiliğinin bir parçası olduğunun altını çiziyordu.
600 parçaya yakın kostümü olan sanatçı, sahne şovlarını bir tür defileye çeviriyordu.
Büyükburç, dünyanın en ünlü müzisyelerinden Elvis Presley'e olan hayranlığı nedeniyle de sık sık onun kılığına girerdi.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası