Ege Postası
Geri

“Türkiye cephesinde birleşelim"

Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Dr. Rifat Mutlu 11 Ağustos Salı günü yoğunlaşan terör olaylarını değerlendiren yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklama şu şekildedir.
“Türkiye cephesinde birleşelim
Haberler / Yerel Politika
11 Ağustos 2015 Salı 14:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  "Dün İstanbul’da Sultanbeyli’de, Şırnak’ta Silopi’de yoğunlaşan terör saldırıları ABD’nin yönlendirdiği siyasi amaçlı eylemlerdir .PKK terör örgütü ve onun siyasi uzantısı HDP Amerikan emperyalizminin piyonudur. ABD terörle mücadelenin sona erdirilmesi ve 'Açılım' adı verilen bölünme sürecine geri dönülmesini istiyor. Bu isteğine uygun hükümet formülü de AKP-CHP koalisyonudur. Tam da Davutoğlu- Kılıçdaroğlu ikilisinin koalisyonu görüştüğü gün özellikle İstanbul’da yoğunlaşan terör “Koalisyonu kurun !” baskısıdır.

Vatan Partisi Türk Silahlı Kuvvetlerinin PKK terör örgütüne karşı mücadelesini destekliyor. Verilen mücadele Türkiye’nin bağımsızlığı ve bütünlüğü içindir. HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş ABD’yi ve NATO’yu yardıma çağırıyor. TSK ise ABD’nin kara gücünü bastırma harekatı yürütüyor.

 İstanbul’da HDP ve CHP kol kola sözüm ona “Barış” mitingi düzenliyor. Bir yandan askerimizi, polisimizi şehit eden, vatandaşlarımızı öldüren bombaları patlatan PKK terörünü mazur göstereceksiniz, öte yandan “Barış Cephesi” diyeceksiniz, tam bir sahtekarlıktır. Bunlar aslında savaş cephesidir. Açılım süreci savaş getirmiştir. İzmir’de de sözüm ona “Barış Cephesi” kuruldu. Orada da CHP İzmir milletvekillerini Ertuğrul Kürkçü ile birlikte PKK cephesinde görüyoruz.

Türkiye’nin bölücü teröre ve arkasındaki emperyalist devlete karşı tarihi mücadelesi başlamıştır. Bu mücadelenin bütün milletimizi birleştirmesi, daha tutarlı bir program ve siyasetlerle yürütülmesi herkesin görevidir. Türk milleti olarak bu zorlu süreçten büyük bir kararla çıkacağız. Cumhuriyetimizi ve halkımızı yeniden Atatürk Devrimi temelinde örgütleyeceğiz.
İzmir’de meslek örgütlerimizle, sendikalarımızla, kitle örgütlerimizle, siyasi partilerimizle Türkiye Cephesinde birleşmek için çalışmalarımıza başlıyoruz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası