Ege Postası
Geri

Türkmenistan doğalgazını dünyaya çıkaracak

Türkmenistan, enerji kaynaklarını çeşitli yollarla dünya pazarına ulaştırmak istiyor. Ülke yönetimi bununla ilgili önemli bir daha adım attı.Türkmenistan Enerji Kaynaklarını Kullanma ve Yönetme Devlet Ajansı bünyesinde uluslararası enerji...
Türkmenistan doğalgazını dünyaya çıkaracak
Haberler / Ekonomi
11 Haziran 2013 Salı 15:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkmenistan, enerji kaynaklarını çeşitli yollarla dünya pazarına ulaştırmak istiyor. Ülke yönetimi bununla ilgili önemli bir daha adım attı.
Türkmenistan Enerji Kaynaklarını Kullanma ve Yönetme Devlet Ajansı bünyesinde uluslararası enerji boru hatlarından sorumlu özel bölüm oluşturuldu. Yeni müdürlük, doğalgaz ve petrol boru hattıyla ilgili uluslararası projeleri takip edecek.

Hazar bölgesi ve Orta Asya’nın enerji pazarının kilit ülkesi Türkmenistan, ülkenin en büyük doğalgaz sahasını sanayiye kazandırıyor. Aynı zamanda dünyanın da en büyük ikinci sahası olan Galkınış yatağına 10 milyar dolar yatırım yapıldı. İlk etapta 30 milyar metreküp doğalgaz üretimine başlanacak ve sözkonusu doğalgazın Çin’e sevkedilmesi öngörülüyor.

Türkmenistan Çin, Rusya ve İran’a doğalgaz ihraç ediyor. Ülkenin doğalgaz ihracatını çeşitlendirme yolundaki önemli hedefler: Hindistan ve Avrupa Birliği.
Türkmen gazını Asya’ya taşıyacak Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan doğalgaz boru hattı, yeni kurulan müdürlüğün önümüzdeki dönemde en önemli görevi olacak.

Türkmen gazının Avrupa’ya ulaşması için Türkmenistan-Azerbaycan-Avrupa Birliği hattında üçlü görüşmeler devam ediyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kısa süre önce Türkmenistan’a gerçekleştirdiği ziyarette, Türkmen gazının Türkiye’ye ulaştırılması konusunda işbirliğini öngören çerçeve anlaşmasının imzalanması Avrupa için önemli kapı açıldı.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası