Ege Postası
Geri

Türkmenistan’da sınırda 1 ton uyuşturucu ele geçirildi

Türkmenistan’ın İran sınırında bir tondan fazla uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu toplantısında sınırdaki uyuşturucu operasyonu hakkında bilgi verildi....
Türkmenistan’da sınırda 1 ton uyuşturucu ele geçirildi
Haberler / Dünya
2 Eylül 2013 Pazartesi 09:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkmenistan’ın İran sınırında bir tondan fazla uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu toplantısında sınırdaki uyuşturucu operasyonu hakkında bilgi verildi.
Berdimuhamedov, toplantıda yaptığı açıklamasında Türkmenistan sınır kuvvetlerinin, Serahs kenti yakınındaki Nevruzabat sınır kapısında 1050 kilogram afyon sakızı ele geçirdiğini söyledi.
Uyuşturucu ile mücadelede etkin çalışmaların devam edeceğini belirten Berdimuhamedov, operasyona katılan askerlerin ödüllendirileceğini kaydetti.
Güvenlik Kurulu toplantısının ardından ödül töreni düzenlendi. Berdimuhamedov, tören öncesinde Türkmenistan topraklarına sokulmak istenen bir tondan fazla uyuşturucu maddesinin ele geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Operasyona katılan bütün askerleri ‘Vatan sevgisi’ madalyası ve saat ile ödüllendiren Berdimuhamedov, askerlere görevinde başarılar diledi.
Afganistan ve İran’a sınırı olan Türkmenistan uyuşturucu ile mücadelede kararlı tutum sergiliyor. Ülkede uyuşturucu ile ilgili özel birim kuruldu ve bu birim de diğer güvenlik güçleri ile birlikte uyuşturucu operasyonlarında aktif görev alıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası