Ege Postası
Geri

Boşnaklar, Suriye'ye müdahaleyi kerhen destekliyor

Suriye’de her gün onlarca insanın katledilmesi benzer acıları 90’lı yıllarda yaşayan Boşnakları iki kere hüzünlendiriyor. Son kimyasal saldırının ardından gündeme gelen askeri harekatı bazı vatandaşlar ‘geç de olsa iyi’ şeklinde...
Boşnaklar, Suriye'ye müdahaleyi kerhen destekliyor
Haberler / Dünya
31 Ağustos 2013 Cumartesi 12:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Suriye’de her gün onlarca insanın katledilmesi benzer acıları 90’lı yıllarda yaşayan Boşnakları iki kere hüzünlendiriyor. Son kimyasal saldırının ardından gündeme gelen askeri harekatı bazı vatandaşlar ‘geç de olsa iyi’ şeklinde değerlendirdi, bazıları ise saldırının Suriye’deki sorunun çözmeyeceğini savundu.

Bosna Savaşı, bundan 18 yıl önce pazaryerindeki sivillerin hedef alındığı saldırının ardından 30 Ağustos’ta NATO tarafından başlatılan geniş kapsamlı operasyonun ardından sona erdi. Boşnakların çoğu NATO’yu sevmese de Suriye için gündeme gelen harekattan umutlu. Batılıların Bosna’ya müdahale için 40 ay beklediğini belirterek, aynı senaryonun Suriye’de tekrarlanmasına tepki gösteren halk, yine de operasyonun katliamları durdurabileceğini umuyor.

Türkiye merkezli TUSKON’un Bosna’daki ortaklarından Pro-In derneği başkanı Sead Ahmiç, savaşın acısını ve Suriye halkının neler çektiğini en iyi kendilerinin bileceğini belirtiyor. Ahmiç, “NATO'yu sevsek de sevmezsek de bize bir şekilde yardım etti ve buradaki savaşı durdurdu. Şu anda sadece Suriye’de değil, dünyanın herhangi bir yerindeki mazlumlara NATO ya da ABD’nin yardım etmesi hayırlı olur.” diyor.

Emekli asker Münir Zahiragiç ise müdahalenin her zaman iyi sonuçlar vermeyeceğini savunuyor. Suriye’ye operasyonun Bosna kadar kolay olmayabileceğini ifade eden Zahiragiç, “NATO ya da ABD, Çin ve Rusya’nın onayını almadan müdahale ederse bu çok riskli olur. Daha daha büyük çatışmaya veya savaşa neden olabilir. Sonucu şimdiden tahmin etmek mümkün değil." görüşünü savunuyor.

Boşnak-Türk Dostluk Derneği Başkanı Rizvan Haliloviç’e göre ise Suriye’deki ‘kontrollü kaos’ Batılı ülkeleri rahatsız etmiyor ve bu ülkeler Irak ve Afganistan’daki fiyaskodan sonra büyük bir çıkarları olmadan Suriye’ye müdahale riskini almayacak.

Adının yayınlanmasını istemeyen bir Bosnalı ise Bosna’da binlerce insan öldürüldükten sonra gelen Batı müdahalesiyle savaşın sona erdiğini hatırlatarak, “İsteseler savaşı bir ayda durdurabilirlerdi. Aynı şekilde Suriye halkına da yardım edebilirler fakat bunu yapmıyorlar.” şeklinde konuşuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası