Ege Postası
Geri

Tütüncüoğlu TOKİ’ye seslendi: Başbakan’a kulak ver!

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Çeşme’de emsali bozarak, yoğunluğu 5 katına çıkartıp, 4 katlı bin 600 konut yapmak isteyen TOKİ’ye, Başbakan Erdoğan’ın sözlerini hatırlattı, “Emsali bozma, Çeşme’yi saksı kent yapma” dedi.
Tütüncüoğlu TOKİ’ye seslendi: Başbakan’a kulak ver!
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Nisan 2013 Pazartesi 14:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR - Çeşme'de Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) çok katlı konut yapma harekatıyla başlayan tartışma tam gaz devam ediyor.

İlçe Belediyesi'nin şiddetle karşı çıktığı ve siyasi ortamda CHP ile AK Parti karşı karşıya getiren hamle sonrası tepkiler dinmiyor. Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kentler zirvesinde yaptığı konuşmanın ardından yazılı bir açıklama yaptı ve TOKİ'ye Erdoğan'ın sözlerine ithafen çağrıda bulundu.

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, emsal planını bozup, azami kat sayısını 2’den 4’e, yoğunluğu da olanın 5 katına çıkartarak konut yapmak isteyen Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “emsallerle oynama” uyarısını hatırlattı.

Başbakan Erdoğan’ın 30 Mart Cumartesi günü gerçekleşen “4. Yerel Yönetimler Sempozyumu”nda söylediği, “Rant için emsal planlarıyla oynamayın” uyarısına değinen Tütüncüoğlu, “Erdoğan konuşmasında, ‘Metropollerin, beceriksiz ve estetik dünyası olmayan eller tarafından ölü şehirlere dönüştürüldüğü, eskiden yeşile uyumlu yapılar yapılırken, bugün saksılarda çiçek yetiştirildiğine’ değindi. Biz de Çeşme’de başından beri emsali ve yeşili korumak için mücadele ediyoruz. Çeşme’de şu anki emsal planına göre, kat izni 2, yoğunluk da 0.20. Fakat TOKİ kat iznini 4, yoğunluğu 1.20 yapmak, Çeşme’yi ölü şehre dönüştürmek istiyor. Başbakanlığa bağlı olan TOKİ’nin yetkililerine sesleniyorum, Başbakan’ın sözüne kulak verin, Çeşme’yi saksı kent yapmayın” diye konuştu.

“ALLAH AŞKINA VAZGEÇİN”
Başbakan Erdoğan’ın, “Şuradan fazla bir şey elde edelim, biraz daha rant elde edelim. Onun için imarı 1.5 değil, 3’e çıkaralım. 2.5’e çıkaralım. Allah aşkına bu mantıktan vazgeçin.” sözleriyle, yüzde yüz ve altındaki imar artışlarına bile tepki gösterdiğini belirten Tütüncüoğlu, “Başbakan yüzde yüze tepki gösteriyor, bu mantıktan vazgeçin” diyor. TOKİ, Çeşme’de, imarı yüzde yüz değil, yüzde 500’e yakın artırıyor. TOKİ, tam anlamıyla Başbakan’ın, ‘Allah aşkına vazgeçin’ dediğini şeyi yapıyor, ‘Şurada bu kadar arazimiz var. Burada emsali, 5 katına çıkartalım, daha fazla konut yapalım daha fazla rant elde edelim daha fazla para kazanalım’ diye düşünüyor” dedi.

TOKİ YARASINA KENTSEL DÖNÜŞÜM!
Erdoğan’ın, “Birkaç 10 yılda harap edilen şehirlerimizde niçin kentsel dönüşüm yapıyoruz, niye değişim yapıyoru? Şehirlerimiz mahvoldu, gasp edildi adeta işgal altında. Şimdi biz bu işgali döndürmek, yeniden o gönüllerimizdeki işgali kaldırmak ve toprakla yoğurmak suretiyle yeniden inşa etmek için bunları yapıyoruz." dediğine vurgu yapan Tütüncüoğlu, kentsel dönüşümün neden yapıldığının da Erdoğan tarafından açıkça vurgulandığını söyledi. Tütüncüoğlu, “Görevi, kent dönüşümüne katkı sağlamak ve yoksullar için sağlıklı konut yapmak olan TOKİ’nin, kentin sağlığını bizzat bozmak istemesi, o dokuyu bizzat kendi projesiyle yok etme çabasında olması çok vahim bir çelişkidir” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasında, “Bizim metropollerimiz vardı ama o metropoller beceriksiz ve estetik dünyası olmayan, estetik ruhu olmayan ellerde adeta nekropole yani ölü şehirlere dönüştü. Eskiden yeşilin içine yeşille uyumlu yapılar inşa edilirken şimdi saksılarda çiçek yetiştiriliyor” demişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası