Ege Postası
Geri

Tuvalete gizli kamera koyan sanığa hapis cezası

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan bir kültür merkezindeki kadınlar tuvaletine gizli kamera yerleştirdiği iddiasıyla yargılanan E.D., 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ancak, sanığın sabıkasının bulunmaması ve suçun teşebbüste...
Tuvalete gizli kamera koyan sanığa hapis cezası
Haberler / Güncel
30 Nisan 2013 Salı 13:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan bir kültür merkezindeki kadınlar tuvaletine gizli kamera yerleştirdiği iddiasıyla yargılanan E.D., 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ancak, sanığın sabıkasının bulunmaması ve suçun teşebbüste kalması nedeniyle bu cezası ertelendi.

İzmit'teki bir kültür merkezinde yaşanan olayda, temizlik görevlileri bayanlar tuvaletini temizlerken klozet yanında bulunan bir noktaya yerleştirilmiş anahtarlık kamerayı buldu. Olayın polise intikal etmesi üzerine yapılan incelemede anahtarlık türü gizli kameranın tuvalete 18 Mart'ta yerleştirildiği, ayrıca kamerayı yerleştiren şahsın olayı gerçekleştirirken bir ara yanlışlıkla kendi görüntüsünü de çektiği tespit edildi. Araştırmalar sonucu kameraya yerleştiren kişinin kültür merkezindeki kafeyi işleten şahsın yanına arada bir gelip giden ve yardımcı olan kardeşi E.D olduğu belirlendi. Polis E.D., isimli şahısın yakalanması için araştırma başlattığı esnada şahıs gelerek teslim oldu.

PİŞMANIM DEMİŞTİ

Sevk edildiği adli merciiler tarafından tutuklanan ve Kocaeli 5. Asliye Ceza Mahkemesinde çıktığı ilk duruşmada yaptığı savunmasında kamerayı bir anlık karar ile yerleştirdiğini, normalde kendi çalıştığı dükkanda hırsızlık olayları için kullandığını, ağabeyinin iş yerine gittiğinde bir anda aklına böyle bir şeyin geldiğini ve yaptıktan sonra pişman olduğunu, gidip almaya çalıştığını ancak alamadığını, olay ortaya çıkınca da kimsenin yüzüne bakamayarak saklandığını söylemişti.

CEZA İLE BİRLİKTE TAHLİYE

Kocaeli 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam eden davanın ikinci duruşmasında tutuklu sanık E.D ile sanık avukatı İbrahim Bölükbaş, şikayetçi olan 3 bayan ile belediyenin avukatları Ayşe Deniz eve Süleyman Çetin katıldı. Davaya katılan şikayetçi bayanların ve belediyenin avukatı sanığın cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatı ise müvekkilinin bir anlık karar ile böyle bir şey gerçekleştirdiğini, ancak suçun teşebbüste kaldığını, zaten çok pişman olduğunu belirterek, daha önce sabıkasının bulunmamasını da gerekçe göstererek cezanın hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilerek ertelenmesini talep etti. Mahkeme sanığa özel hayatın gizliliğini ihlal etmek suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezası verdi. Ancak suçun teşebbüste kalması ve sabıkasının bulunmayışı ile pişmanlığı göz önünde bulundurularak bu cezasının hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilerek ertelenmesine karar verdi. Sanık 5 yıl içinde başka bir suça karışmadığı takdirde bu cezasıda düşecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası