Ege Postası
Geri

Üç yıl aradan sonra yeniden...

İzmir metrosunda yapımı yılan hikayesine dönen ve yüklenici firmadan gelen ek süre artış talepleri sebebi ile tamamlanması Mart 2014’e kalan Üçyol-Üçkuyular hattında sevindirici bir gelişme yaşandı. Göztepe Metro Şantiyesi mevkiinde kalan, İnönü Caddesi ve Yeşilyurt arasında ulaşımı sağlayan 100 metrelik yol trafiğe açılıyor. Asfalt ve kaldırım çalışmaları tamamlanan yolda sinyalizasyon sisteminin de devreye alınması ile birlikte üç yıl aradan sonra trafik yeniden işlemeye başlayacak.
Üç yıl aradan sonra yeniden...
Haberler / İzmir
25 Eylül 2013 Çarşamba 16:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Üçyol-Üçkuyular metro hattı üzerinde bulunan Göztepe Metro şantiyesi civarında bulunan İlahiyat Fakültesi Kavşağı önümüzdeki hafta içerisinde tamamı ile trafiğe açılıyor. 26 Haziran 2010 tarihinde getirilen yeni trafik düzenlemesi kapsamında şantiye alanına dahil edilerek kapatılan güzergah da, yol yapım çalışmalarının tamamlanması ile birlikte 3 seneyi aşan süreninin ardından yeniden trafiğe açılacak. İnönü Caddesi üzerinden Yeşilyurt istikametine giden önemli noktalardan biri olan yolun açılması ile ulaşım tekrar kesintisiz şekilde devam edecek.

YENİDEN KESİNTİSİZ ULAŞIM SAĞLANACAK

Metro yapım çalışmalarının devam ettiği Göztepe İstasyonu şantiyesi içerisinde kalan bölgede, yer üstünde kalan kısımda çalışmalarının tamamlanması ile birlikte Yeşilyurt ve İnönü Caddesi arasında kalan kısım trafiğe açılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında yoldaki kaldırımlar ve refüjler yenilenerek, asfalt çalışmalarında da sona gelindi. 100 metrelik yolda yer alan sinyalizasyon sistemi çalışmaların da tamamlanması ile birlikte trafik yeniden işlemeye başlayacak.



ESNAF VE VATANDAŞ METROYU BEKLİYOR

Metro yapım çalışmaları nedeni ile zor günler yaşayan ve büyük çoğunluğu iş yerini kapatmak zorunda kalan semt esnafı ile bölgede yaşayan vatandaşlar ise çalışmaları sevinçle karşılayarak, üç senenin ardından yolun trafiğe açılacak olmasından ötürü memnuniyet duyduklarını kaydetti. Vatandaşlar, metronun da hizmete girmesini beklediklerini söylerken, esnaf ise yolun trafiğe açılması ile birlikte işlerine eskisi gibi devam edeceklerini dile getrdi.

YARIN HİZMETE GİRECEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, yarın itibarı ile yolun çift yönlü olarak eski işleyişi doğrultusunda trafiğe açılacağı öğrenilirken, metro yapım çalışmalarının ise son hızı ile devam ettiği belirtildi. Geçtiğimiz günlerde Poligon esnafının yolun trafiğe açılması talebi ile yaptığı eylem sonrasında açıklamada bulunan Başkan Aziz Kocaoğlu da, Ekim ayı içerisinde Poligon istasyonu mevkisinde bulunan 150 metrelik kısımda da çalışmaların tamamlanarak yolun trafiğe açılacağını duyurmuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası