Ege Postası
Geri

Ugandalı öğrenciden ‘ikimiz bir fidanız’ türküsü (Özel)

Uganda’nın başkenti Kampala’da, Viktorya Gölü kenarında faaliyet gösteren Türk okulunda okuyan Arnolo Agaba, ünlü ses sanatçısı Hakkı Bulut’a rakip çıktı. Gönüllerde ayrı bir yer tutan ‘ikimiz bir fidanız’ şarkısını kendine...
Ugandalı öğrenciden ‘ikimiz bir fidanız’ türküsü (Özel)
Haberler / Dünya
18 Ağustos 2013 Pazar 09:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uganda’nın başkenti Kampala’da, Viktorya Gölü kenarında faaliyet gösteren Türk okulunda okuyan Arnolo Agaba, ünlü ses sanatçısı Hakkı Bulut’a rakip çıktı. Gönüllerde ayrı bir yer tutan ‘ikimiz bir fidanız’ şarkısını kendine has yorumlayan sekizinci sınıf öğrencisi Agaba dinleyenleri büyülüyor.

Agaba, emektar ses sanatçısı Hakkı Bulut’la özdeşleşen parçayı başarıyla seslendirdi. Şarkıyı Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) “Yola çıkmış arıyorum, kaybettiği aşkımı. Sakın bana umut verme seveceksen başkasını.” mısralarıyla okumaya başlayan Agaba, yorumuyla Türk sanatçılarını aratmıyor. Şarkısını bitiren Agaba, “eyvallah” demeyi de ihmal etmiyor.

Agaba’nın gittiği Türk okulunda 630 öğrenci eğitim görmekte. Çoğunluğu yerli olmak üzere değişik branşlarda 40 öğretmen görev yapıyor. Uganda milli eğitim müfredatı uygulanan okulda eğitim yaz aylarında da devam ediyor. Öğrenciler, laboratuar dersinde uyguladıkları deneylerle bilgilerini perçinliyor.

Okul ziyareti sırasında Cihan’a konuşan öğrenci velilerinden ve ülkenin önde gelen reklam yıldızı Andrev Kizza, “Ülkemizde Türk okullarının açılmasından çok memnunuz. Türk insanı çok hoş; kendilerine teşekkür ediyorum. Burada çocuklarımız hem eğitim görüyor, hem de eğitiliyor. Toplumda, ailede olması gereken davranışlar öğretiliyor. Her şeyden önce burada görev yapan insanlarda ırkçılık yok. Bu okullarda renk, dil, din ayırımı yok. İmkanlar ölçüsünde insanlara yardımcı olmaya çalışıyorlar. Türk insanı başka beyazlar gibi buraları sömürmeye gelmedi. Burada sevgiyle okullar açtılar.” değerlendirmesinde bulundu.

Okul idarecilerinden Ömer Şapaloğlu, 1999'da 34 öğrenciyle eğitim öğretime başlayan okullarının ülkede başarılı sayılı okullardan biri olduğu söyledi. Şapaloğlu, geçen seneki sınavlarda ülke dokuzuncusu olduklarını kaydetti.

Göl kenarında geniş ve yeşil bir alanda kurulu okulun öğrencileri tabiatla iç içe. Öğrenciler her fırsatta doğanın temiz havasını solukluyor. Dersi dışarı taşıyan Resim Öğretmeni, öğrencilere seçtikleri bir doğa parçasını çizdiriyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası