Ege Postası
Geri

Ulema’ya Bornova'da yoğun ilgi

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, partisinin 1 Kasım seçim beyannamesinde toplumun her kesimini kapsayan vaatlerin yer aldığını söyledi.
Ulema’ya Bornova'da yoğun ilgi
Haberler / Yerel Politika
7 Ekim 2015 Çarşamba 12:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bornova Doğanlar mahallesinde seçim çalışmalarını sürdüren Ulema, AK Parti seçim beyannamesinde emeklileri, kadınları, gençleri, taşeron çalışanları, asgari ücretlileri, polis ve askerleri kapsayan reform niteliğinde vaatlerin bulunduğunu söyledi. Kentsel dönüşüme de değinen Ulema, imarsız/izinsiz yapılara elektrik ve su aboneliği müjdesinin de Başbakan Davutoğlu tarafından verildiğini hatırlattı. 

ULEMA’YA BORNOVA DOĞANLAR’DA YOĞUN İLGİ
1 Kasım seçimleri için saha çalışmalarını hızlandıran AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Bornova Doğanlar mahallesinde vatandaşlarla ve kanaat önderleri ile bir araya geldi. Doğanlar mahallesi sakinlerinin yoğun ilgisi ile karşılaşan Ulama, vatandaşlarla uzun uzun sohbet etti ve AK Parti’nin seçim beyannamesi hakkında detaylı bilgi verdi. 

TEK ÇÖZÜM ADRESİ AK PARTİ
Gençlerden kadınlara, öğretmenlerden öğrencilere, emeklilerden taşeron çalışanlara, polis ve askerlere kadar toplumun bütün kesimlerini kapsayan bir seçim beyannamesinin AK Parti üst kurulları tarafından hazırlandığının altını çizen Ulema, Türkiye’nin sorunlarının tek çözüm adresinin AK Parti olduğunu vurguladı. 

TÜM KESİMLERİ KUCAKLAYAN SEÇİM BEYANNAMESİ
“1 Kasım seçimlerinden tek başına iktidar çıkmamız durumunda engellilerimiz, çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, yaşlılarımız, emeklilerimiz, esnafımız, yatırımcımız, işçilerimiz, tüccarlarımız, çiftçilerimiz, sanayicimiz ve bütün kesimlerimiz için; somut, hayata geçirilebilir, gerçekçi ve vizyoner reform, vaat ve projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz” diyen Ulema, bazı vaatleri şöyle sıraladı: 

“Tüm işçi ve bağkur emeklilerimize de önümüzdeki dönemde yıllık ilave 1.200 TL vereceğiz. 
Önümüzdeki yıl için asgari ücreti 1300 TL’ye yükseltme yönünde Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na teklifte bulunacağız. Ayrıca, yapılan işin tehlike sınıfına göre, asgari ücrette farklılaştırılma sağlayacağız. 
Polislerimizin 2200 olan ek göstergelerini 3000’e çıkaracağız. 
51 ilimizde uygulanmakta olan yüzde 6 oranındaki İşveren Sigorta Primi indiriminde esas alınan 10 işçi çalıştırma zorunluluğunu kaldıracağız. Bu imkandan 251 bin küçük işletmenin yararlanmasını sağlayacağız.
Yüzde 15’ten yüzde 10’a indirdiğimiz Bağkur Sigortalısı olan esnafımızın emekli aylıklarından kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primi Kesintisini tamamen kaldıracağız. 
Emeklilerimize aylık 250 TL bedel mukabilinde konut sahibi olma imkanı sağlayacağız. 
Evde çocuk bakım hizmetleri yoluyla kayıtlı kadın istihdamını destekleyeceğiz.”  

KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZLANDIRILACAK
Uzun yıllardır göç, gecekondulaşma, çarpık yapılaşma, kaynak yetersizliği, hukuki sorunlar nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayan kentleri yaşanabilir ve marka şehirler haline getirmeyi planladıklarını kaydeden Ulema, yüksek standartlarda şehirleşmenin önünü açabilmek için kentsel dönüşüm çalışmalarının önümüzdeki dönemde kent estetiği de göz önünde bulundurularak hızlandırılacağını söyledi. 

İZİNSİZ YAPILARA ELEKTRİK VE SU ABONELİĞİ MÜJDESİ
İzinsiz yapılarla ilgili olarak da Başbakan Davutoğlu’nun 1 Kasım seçim beyannamesini açıklarken ‘elektrik ve su aboneliği’ ile ilgili müjdesini hatırlatan Ulema, “Büyükşehirler başta olmak üzere pek çok ilimizde kanayan bir yara haline gelen İzinsiz yapıların elektrik ve su aboneliği sorununu çözeceğiz” dedi.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası