Ege Postası
Geri

Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali'nde rekor seyirci

Mersin Devlet Opera ve Balesi'nce dünyada en çok sahnelenen operalar arasında yer alan 'Tosca', 7'nci Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali kapsamında Efes Antik Tiyatro'da sahnelendi. İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin Sanat Yönetmeni ve Müdürü, Bariton Sanatçısı Caner Akgün, İstanbul Opera ve Bale Festivali'nin ardından Efes Opera ve Bale Festivali'nin de seyirci rekoru kırdığını belirterek, "Efes'te 3 bin 800 kapasite ile festival başladığından beri 20 bini geçen sanatsever ağırladık" dedi.
Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali'nde rekor seyirci
Haberler / Kültür - Sanat
11 Temmuz 2024 Perşembe 11:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü, 7. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali'nde, dünyada en çok sahnelenen operalar arasında yer alan 'Tosca'yı sahneledi. Efes Antik Tiyatro'da dün sahnelenen opera, büyük ilgi gördü. 'Tosca Operası'nda dünyaca ünlü Orkestra Şefi Andrea Francesco, Tenor Enrique Ferrer, Bariton Caner Akgün, Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Solist Sanatçısı Soprano Nurdan Küçükekmekçi gibi isimler yer aldı.

'UYUMLU YAPININ BAŞARILI SONUCU'

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Sanat Yönetmeni ve Müdürü, Bariton Sanatçısı Caner Akgün, gösteri öncesi yaptığı açıklamada, "Giacoma Puccini'nin 100'üncü yılını bütün dünya kutluyor. Mersin Devlet Opera ve Balesi de Efes Festivali'nde, Puccini'nin ölümsüz eseri 'Tosca'yı seslendiriyor. Artemis'in bu kutsal topraklarında, Roma medeniyetinin doğduğu topraklarda, İtalya'nın Roma şehrinde geçen ve hayata dair gerçek temaları barındıran önemli bir hikayeyi seyirciyle paylaşacağız" dedi. İstanbul Opera ve Bale Festivali'nin ardından Efes Opera ve Bale Festivali'nin de şu an seyirci rekoru kırdığına dikkati çeken Akgün, "Genel Müdürümüz Tan Sağtürk ile beraber kurduğumuz uyumlu yapının sonucu olarak bu tür başarıları elde ediyoruz. O yüzden çok mutluyuz. Efes'te 3 bin 800 kapasite ile festival başladığından beri 20 bini geçen sanatsever ağırladık" dedi.

'İNANILMAZ BİR İLGİ VAR'

Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Solist Sanatçısı ve Devlet Opera Balesi Genel Müdürlüğü Sanat Danışmanı Nurdan Küçükekmekçi de "Harika bir festival. Dünyada en çok sahnelenen operalardan biri 'Tosca'yı biz de sahneleyeceğiz. Mersin ve İzmir'in opera ve baleleriyle ortak bir iş birliği ile yapılan bir proje oldu. Son anda Antalya'ya katıldım. Özellikle bu yıl, seyirci rekoru kırıyoruz. İnanılmaz bir ilgi var" diye konuştu.

'ANTİK TİYATROLARDA ENERJİ VE HİSLER DAHA ÇABUK YAYILABİLİYOR'

Efes'te ve festivalde olmanın büyük bir onur olduğunun altını çizen Tenor Sanatçısı Enrique Ferrer, "Müzik ve hikayenin çok olduğu bir yerde bulunmak, çok güzel. İzmir ve Mersin devlet operalarına da birlikte çalıştığımız çok teşekkür ederim. Yıldızların altında çalışmak çok güzel. Efes'te geçmişte yaşanmışlıkları olan bir yerde bulunmak, benim için çok önemli" dedi. Orkestra Şefi Andrea Francesco ise "Burada bir İtalyan olarak bulunmaktan çok mutluyum. Bir İtalyan operasını burada Türklerle paylaşmak ve sergilemek, ayrı bir zevk. Antik tiyatrolarda enerji ve hisler daha çabuk yayılabiliyor, daha verimli çalışılabiliyor" diye konuştu.

'GÜZEL BİR PRODÜKSİYON OLUŞTURULDU'

Güzel bir prodüksiyon oluşturulduğunu belirten Mersin Devlet Opera ve Balesi Başrejisörü Kenan Korbek, "Geçtiğimiz sezon ocak ayında sahnelediğimiz 'Tosca Operası'nı ki 12-13 yıldır Mersin'de de sahnelenmiyordu. Sanatseverlerin de beğeneceğini umuyorum. Yurt dışından uluslararası bir tenorumuz Enrique Ferrer var. Antalya Organizasyonu'nun Solist Sanatçısı ve Genel Müdürlüğü Sanat Danışmanı olan Nurdan Küçükekmekçi var. Güzel bir opera günü olacağını umuyorum" konuştu.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası