Ege Postası
Geri

Uluslararası Konferansa Buca Belediye Başkanı Tatı’dan destek

Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesi Merkez Kütüphanesi’nde düzenlenen “Batı Balkanlar’da Birlikte Yaşamak ve Kalıcı Barış” adlı konferansın açılışını yapan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Buca’da yaşayan Balkan kökenli vatandaşlar için yapılan ilklerini paylaştı.
Uluslararası Konferansa Buca Belediye Başkanı Tatı’dan destek
Haberler / Yerel Yönetimler
14 Aralık 2012 Cuma 13:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Konferans Yürütme Kurulu Üyesi DEÜ Kamu Yönetimi Bölümü Yrd. Doç. Dr Nazmi Üste, Buca Belediye Başkan Ercan Tatı’nın kendilerine ve akademik çalışmalara katkılardan dolayı teşekkür etti. Üste’nin ardından söz alan Başkan Ercan Tatı, Balkanlardan göç etmiş bir ailenin çocuğu olduğunun altını çizerek, bölgede yaşayan Balkan kökenli yurttaşların bir arada olması, kültürlerini sergilemesi ve bu kültürlerin turizme dönüştürülmesi konularında da çalışmalar yaptığı söyledi.

Tatı kendi dönemi yılları içersin de ilklere imza attığını vurgulayarak, Buca’da hayata geçirdiklerini konferansa katılan yerli ve yabancı konuklara aktardı. Tatı, “ İlk benim dönemim de Balkan Festivali düzenleyerek uluslararası bir platformu Buca’da başlattık ve devamı kalıcı olarak sürdürüyoruz. Balkan müziklerinin önemli temsilcilerini Buca’da ağırladık. Hanka Paldum, İvo Papazov, Cenk Bosnalı gibi sanatçıların yanı sıra Balkan lezzetlerinin de yarışmalarını düzenledik. Buca Belediye Başkanı olarak Makendonya, Kosova, Bosna Hersek gibi ülkelere ziyarette bulunarak Buca ile aralarında dostluk köprüleri kurduk. Son olarak Kosova Türk kardeşlerimizle Ramazan ayında bir araya geldik. Buluşmamızda Balkanlarda geçmişte kardeşlik ortamına büyük zarar veren olayları gündeme getirdik” dedi.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın konuşmacı olarak katıldığı Batı Balkanlar’da Birlikte Yaşmak ve Kalıcı Barış” konferansına Arnavutluk İstanbul Konsolosu Sajide Ceko, DEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü AB Anabilim Dalı Başkanı ve Avrupa Ekonomik Entegrasyonu Jean Monnet Kürsüsü Sahibi Prof. Dr. Canan Balkır, İzmir Balkan Federasyonu Başkanı Vahap Savaşan, Piriştine Üniversitesi, Oryantalizm Bölümü’nden Feti Mehdiu, Yaşar Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Nazif Mandacı, Kosova Koruma Gücü, NATO ile İlişkiler Müdürü İbrahim Shala, Buca Kent Konseyi Başkanı Rezzan Gedik, CHP Buca Meclis Üyesi Zekiye Seda Sönmez ve çok sayıda öğrenci konferansta yer aldı.

Konferansta Başkan Tatı’nın ardından söz alan Arnavutluk İstanbul Konsolosu Sajide Ceko, tarihlerinde zor ve sıkıntılı dönemler yaşadıklarını söyleyerek katılımcılara barışın önemini anlattı. Arnavutların ve Türklerin her zaman ilişkilerinin gerçek bir kardeşlik örneği olduğunu da dile getiren Ceko, “ Biz Türklerle yüzyıllardır kardeşçe yaşadık. Bu durum günümüzde de farklı değildir. Kültür kardeşliğimiz de devam etmektedir. Türkiye’de okuyan öğrencilerimiz de bizim memleketimize döndüklerinde de buradan aldıkları değerlerle bizlere önemli adımlar atıyorlar. Dünya çapında da başarılar sağlıyorlar” diye konuştu.
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya konferansa destek ve katılımı nedeniyle Prof. Balkır tarafından plaket ve belge verildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası