Ege Postası
Geri

Umut yolculuğuna böyle çıktılar

İzmir'in Dikili İlçesi'nden, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yabancı uyruklu 60 kaçak, binecekleri botun motoru daha denize açılmadan bozulunca yedek motoru takarak yola çıktı. Kaçakların, umuda yoluculukları DHA muhabiri tarafından görüntülendi.
Umut yolculuğuna böyle çıktılar
Haberler / 3. Sayfa
23 Aralık 2015 Çarşamba 15:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Geçen 17 Aralık'ta Dikili'nin Salihleraltı sahiline gelen 30'u Afganistan, 30'u Suriyeli toplam 60 kaçak, gece denize açılmak için beklemeye başladı. Ancak Sahil Güvenlik botlarının bölgede olması nedeniyle denize açılamayan kaçaklar, soğuk havaya rağmen bekleyişlerini sürdürdü. Ateş yakarak ısınmaya çalışan kaçaklar, geceyi sazlıklar arasında geçirdi. Günün ilk ışıklarıyla birlikte Sahil Güvenlik ekiplerinin bölgeden uzaklaşmasını fırsat bilen kaçaklar, özel bir pompayla sazlıkların arasında şişirdikleri 10 metrelik lastik botlarını ellerinin üzerinde kumsala kadar taşıdı.


Bir yandan da can yeleklerini giyip, yolculuk hazırlıklarını yapan kaçaklar, organizatörlerin eşliğinde botun motorunu da taktı. Botu denize indirmeden deneme yapan kaçaklar, motorun çalışmaması üzerine sıkıntı yaşadı. Bunun üzerine yedek motor getirilerek çözüm üretildi. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 60 kaçak, Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek üzere yola açıldı.



Adaya ulaştıkları öğrenilen kaçakların umuda yolculuğa çıkış hazırlıkları DHA muhabiri tarafından görüntüledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası