Ege Postası
Geri

Umut yolculuğunda 9 kişi daha öldü

Muğla'nın Bodrum ilçesinden Yunanistan'ın İstanköy (Kos) adasına geçmek isteyenleri taşıyan bot Yunan karasularında battı. Bottaki 18 kişiden 9'u yaşamını yitirdi. Umut yolculuğunda yine facia
Umut yolculuğunda 9 kişi daha öldü
Haberler / 3. Sayfa
17 Kasım 2015 Salı 12:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
YUNANİSTAN'ın İstanköy Adası'na yarım mil uzaklıkta alabora olan lastik bottaki 18 Suriyeli'den 9'u ölürken, 2'si kayboldu. Yunan Sahil Güvenlik ekipleri kayıplar için arama kurtarma çalışması başlattı.

İstanköy'de yayın yapan 'www.vimatisko.gr' ile 'www.kostoday.com' adlı sitelerin haberine göre; Bodrum'dan bu sabah lastik botla yola çıkan Suriye uyruklu 18 kaçak, kabus dolu anlar yaşadı. Alabora olan bottan suya düşen kaçakları fark eden balıkçılar, Yunan Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler; 7 kaçağı kurtardı, 9'unun ise cesedine ulaşıldı. Kayıp 2 kaçak için arama kurtarma çalışması başlatıldı. Kurtarılan sığınmacıların İstanköy Devlet Hastanesi'nde kaldırıldığı belirtildi. 



ÖLENLERDEN 4'Ü ÇOCUK
Yunanistan'ın İstanköy Adası'na yarım mil mesafede alabora olan lastik botta ölen 9 kişiden 4'ünün 3-10 yaş arası çocuk olduğu belirtildi. Ayrıca yetişkinlerden 4'ünün de kadın olduğu kaydedildi.

Öte yandan, iki ayrı botta yaklaşık 60 göçmenin çıktığı ve polis tarafından gözaltına alındığı belirtildi.




Kaçakların Batıya umut yolculuğu durmuyor
Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığı'nın 13-16 Ocak tarihleri arasında yürüttüğü denetimlerde yasadışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan 972 kaçak göçmenle, 3 göçmen kaçakçısı yakalandı. Denizden 3 kaçak göçmenin de cesedi çıkarıldı. 

Sahil Güvenlik ekiplerinin İzmir'in Dikili ve Çeşme bölgelerindeki denetimlerinde 5 olayda 201 kaçak göçmenle, 2 göçmen kaçakçısı yakalandı. Muğla'nın Bodrum ve Datça ilçesi açıklarında da 7 olayda 98 göçmen yakalandı, 1 göçmenin cesedi denizden çıkarıldı.



Sahil Güvenlik ekipleri Çanakkale'nın Ayvacık ilçesi açıklarındaki 6 olayda 264 göçmeni yakalarken deniz üzerinde 1 göçmenin cesedi bulundu. Aydın'ın Didim ve Kuşadası açıklarındaki 10 olayda da 346 göçmenle 1 göçmen kaçakçısı yakalandı, 1 göçmenin cesedi bulundu. Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarındaki 2 olayda da 63 göçmen yasadışı yollardan Midilli'ye geçmek isterken yakalandı. 

Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığı'ndan verilen bilgiye göre 1 Ocak - 16 Kasım 2015 tarihleri arasında 2 bin 108 arama kurtarma operasyonunde 78 bin 646 kaçak göçmenle 151 göçmen kaçakçısı yakalandı.

TEKNE LİMANA ÇEKİLDİ

Yunanistan'ın İstanköy Adası'na yarım mil mesafede faciayla sonuçlanan olayda alabora olan deniz aracının sürat teknesi olduğu kaydedildi. Sürat teknesi, İstanköy Limanı'na çekildi.
 (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası