Ege Postası
Geri

Umutoğulları’ndan Yeni İl Başkanı Aslanoğlu’na tepki: Gazetecilere sopa gösterdi

Gazeteci Mithat Umutoğulları CHP İzmir İl Başkanlığına atanan Şenol Aslanoğlu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aslanoğlu’nun basın mensuplarına sopa gösterdiğini belirten Umutoğulları, ‘’Gazetecilere aba altından sopa gösteriyor. Ben diğer başkanlara benzemem. Herkesi size karşı örgütlenirim diyor’’ ifadelerini kullandı.
Umutoğulları’ndan Yeni İl Başkanı Aslanoğlu’na tepki: Gazetecilere sopa gösterdi
Haberler / Yerel Politika
13 Ocak 2023 Cuma 17:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Gazeteci Mithat Umutoğulları, TR35 TV’de yayınlanan 8. Gün programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 

YÜCEL’İN 5 YILI CHP İÇİN KAYIP 

CHP’de İzmir ve Manisa il başkanlarının istifa süreçlerini karşılaştıran Mithat Umutoğulları, ‘’Deniz Yücel istifa ederken il başkanlığı binasını seçti ve salonda belki 50 kişi vardı. Manisa il başkanı ise dışarıda ve yaklaşık 5-6 bin kişinin katıldığı bir miting gibi istifa etti. Manisa’da yaptığı icraatlerle partiyi büyüterek, örgütün hareketliliğini yeniden kazandırmış. Demek ki sokağa indiğinizde, insanlara dokunduğunuzda o enerjisi alabiliyorsunuz. İzmir il başkanı ise parmak ucuyla örgütte görev alan insanlara uzaktan baktı. Yücel 5 yıl boyunca İzmir gibi bir ilde başkanlık yapmış biri. Aradaki farkı göstermek istedim. Siyasi partiler atadıkları insanları örgütü bilen insanlardan seçilmeli. Biz yücel döneminde savaşlarla, ekip kavgası ile karşılaştık. Kaybolan beldiyeleri gördük. 5 yıl CHP’nin büyük bir kaybıydı. CHP’nin uzun yıllardır burada iktidar olmasının getirdiği bir şımarıklık var. Yücel’in de şımarık bir tavır içerisinde olduğunu söyleyebilirim. Örgütünü kucaklayamayan ve yaptığı çalışmalarla örgütü bir tık öne atamamış ve örgüt içerisinde alakasız bir kişi il başkanı olarak atanmasına neden oldu. Semih bey giderken kendi yönetimindeki kişiyi il başkanı yaptı. Siyasete planlama ile yaparsınız. İstifa edeceğiniz belliydi, dolayısıyla bu planlamayı yapması gerekiyordu. İl başkanı sürekli birilerine sırtını dayadı. İl seçimde Kocaoğlu getirdi ve büyükşehir belediyesinin bütün imkanlarını bir araya getirerek seçti. İkinci seçim, Genel Başkanın bizzat talimatıyla oldu. Yücel tek aday olacak dedi ve 630 delegeden 252 kişinin oyunu aldıç Oturduğu koltuğa hiç mücadele etmeden gelen birinin bırakacağı tablo budur. CHP’de 8-9 ilçe başkanını görevden almış, 2 belediye başaknlığı kaybetmiş ve örgütün darmadağın olduğu bir şekilde bıraktı. Böyle bir durum içerisinde CHP’nin zor bir dönem geçireceğini düşünüyorum. Yücel dönemi CHP için büyük bir kayıp. CHP’nin geçtiğimiz seçimlerdeki başarıya hiçbir faydası olmadı. Umarım milletvekiliğinde de çok parlak bir performans beklemiyorum. Maçı idare eden bir vekil olacaktır’’ ifadelerine yer verdi. 

ÖN YARGILARI KIRMAK YERİNE…

CHP İzmir İl Başkanlığına atanan Şenol Aslanoğlu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Gazeteci Umutoğulları, ‘’Bir taraftan sopa gösteriyor, diğer taraftan kucaklayacağını söylüyor. Şenol Aslanoğlu’nun işi çok zor. İlk geldiğinde yönetim ile toplandı, alana çıktı, gazetecilerle buluştu. İyi kötü bir intiba bıraktı. Nasıl bir il başkanı olacak? Birileriyle bir ekip mi olacak yoksa gerçekten örgütü kucaklayacak mı? Baktık ki hiç öyle bir hava yok. Siyasetin kendine göre dengeleri var, önce onları oturacaksınız. Siz buraya Tunç Soyer’in isteği ile geldiniz. İzmir, Soyer ve Özkan ekibi diye bölündü. Durum bu şekildeyken atandığınız an ön yargıları kırmak için hamle yapmalısınız. İl başkanı hemen Soyer, Soyer’in ekibi,  ekibe yakın milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları ile oturup kutlama yemeği yedi. Örgüt başkanı olarak geldi, başkanın adaletli olması lazım. Herkese aynı mesafede olmalıydı. Daha atandığı gün, seçilmenize katkı koyanlarla bir araya geliyorsunuz ve diğerlerini görmüyorsunuz. Bu fotoğrafın verilmemesi gerekiyordu. Yücel seçildiğinde Muhareem İnce imza hareketi başlatmıştı. Kocaoğlu’nun o dönem İnce’den yana tavır koydu. Kocaoğlu’nun getirdiği Yücel, Genel Başkanın yanında tavır aldı. Şimdi aynı şey Aslanoğlu için geçerli.  Herkes havaalanında karşıladı, o ise onu atayanlarla örgütte tarafınızı belli ediyorsunuz. Aslanoğlu, birlik ve beraberlikten bahsettiği zaman insanları nasıl inandıracaksınız? İl başkanı daha 3. günden tartışılmaya başlandı. Yönetime onlardan memnun olduğunu söylüyor. Ertesi gün revizyon yapacağız diyor. bu koltuğa oturduğu gün kendisine muhalif olan grupları toplayıp, mevcut yönetim ile devam etmeliydi. Belediye çalışanlarının yönetime girmeyeceğini söylüyor. İlçe yönetiminde belediye çalışanı var, ilçe başkanlığında var, delegelerde var, başkanlar kendisine yakın olması için çalışanlarını delege yapıyor ama il yönetimine gelindiğinde belediye çalışanı olmasın diyor’’ dedi. 

CHP ARTIK BURJUVA PARTİSİ 

TİP milletvekillerinin muhalefeti ile CHP’nin muhalefetini karşılaştıran Umutoğulları, ‘’CHP artık bir burjuva partisi. Bunu görüyoruz artık. Alanlarda herkes solculuktan bahsediyor ama uygulamaya baktığımızda bunun hiç öyle olmadığını görüyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde iktidar partisinin fakirden, muhalefetin zenginden oy aldığı örnek yok. AK Parti fakirden, CHP zenginden oy alıyor. 4 tane TİP’li milletvekili var. 4 kişinin yaptığı muhalefet CHP’den daha çok ses getiriyor. Onlar emeği ile geçinen insanlar hakkında söyledikleri CHP’ninkinden daha çok dikkat çekiyor. Siz işçinin, emeklinin partinizde siyaset yapmasını istemiyorsunuz, o zaman siz çalışan, işçi kesim ile nasıl iletişim kuracaksınız? İnsanlar bizim her şeyimizden faydalanıyorlar, hikaye bizim yönetime girmemize gelince reddediyorlar diye eleştiriler geliyor. Bu CHP açısından üzüntü verici bir durum. Bu kararın ek nedeni yönetimi düşürmek. Belediyede çalışan insanlara bu dokunur. Siz emeği ile geçinen insanların siyaset alanlarını kapatıyorsunuz.  Aslanoğlu hakkaniyetli bir tavır içerisinde olduğunu söylüyor’’ ifadelerine yer verdi. 

BENCE KARNEYİ KENDİSİNE VERSİN 

Şenol Aslanoğlu’nun il yönetimini görevden alınıp, almayacağına yönelik tartışmalar devam ederken konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Gazeteci Mithat Umutoğulları, ‘’Yönetim ile devam edeceğini söyledi. Şimdi revizyon yapacağını söylüyor. Bu birinci falsosu. Örgüt yöneticilerine karne verecekmiş. Bence o karneyi kendisine versin. O koltuk öyle sihirli ki, daha 3 gün önce hayalini bile kuramazken, il başkanı oldu. Bir anda etrafında dolanılmaya başlandı, çok güzel karşılandı. 3 günde gelen bir il başkanının ayaklarını yerden keserseniz, çıkıp her şeyi yapar. Bugün medya mensuplarını tehdit ediyor. Murat beyi yanında istemiş, il binasına çağırmış. Daha önceki öbek çalışmalarını beğenmiyormuş. Bugüne kadar hangi saha çalışmasına katılmış çok merak ediyorum. Öbek çalışmasını daha işlevsel hale getireceğini söylemiş’’ ifadelerine yer verdi. 

ASLANOĞLU’NA YÖNETİM TEPKİSİ 

Aslanoğlu’nun bugün basın toplantısında yaptığı açıklamaları yorumlayan Gazeteci Umutoğulları, ‘’Bugün yaptığı açıklamada 3 cümleden biri Soyer. Şenol Aslanoğlu’nu getireceğine partili belediye başkanlığı sistemini getirirdim. Soyer hem büyükşehir hem il başkanı olurdu. Bu yapılanların Soyer ile alakası yok. İl başkanlığı koltuğuna oturmuş kişinin 2 cümlesinden birinin Soyer olmasından bahsediyorum bu durum Soyer’i ateşe atar. Yapacağı bütün çalışmalara Soyer’i ekliyor ve yarın başarısız olursa Soyer ile oturup karar verdik diyecek. Her hafta Soyer ile görüşeceğini söylüyor. Sen bu kadar yoğun bir başkanı neden her hafta rahatsız edeceksin. Soyer zaten siyasetten uzak bir başkan. Soyer’i her şeye ortak etmeye çalışıyor. 2024 yerel seçimler var, herkes bir sonraki dönemi garantiye almaya çalışıyor. Kendine yerel seçimlerde İzmir’de iktidarı büyüteceğiz ve yerelde 30 da 30 yapacağız diye bir hedef koymuş. Sen önce kendi yönetimini oluştur. Yönetim yok, Menderes’e gidiyorsun. Yönetim yok kendinden büyük cümleler kuruyorsun. İl başkanı şu an  doğmamış çocuğa don biçiyor. Siyasetin matematiği başka. Yönetimi oluşturmamış ve oluşturmadığın yönetim üzerinden örgütleri tehdit ediyorsun. Sen önce örgütü toparla ve ilçe başkanlarına git. İlçe başkanlarını büyükler ve küçükler diye ayırıyor. Dün metropollerdeki başkanları çağırdı, bugün kırsaldaki başkanları çağırdı. Başından sonuna yanlış giden şeyler var. CHP’nin tabanı saygılı bir taban. Kendisine haksızlık yapılmış ama hala saygılı duruyorlar. Bugün basın ile ilgili konuşuyor. Gazetecilere, gazetecilik dersi veriyor. Aleyhte haber yapılırsa ben buna örgütü dahil eder topyekün mücadele ederim diyor’’ dedi. 

ASLANOĞLU GAZETECİLERE SOPA GÖSTERDİ 

Aslanoğlu’nun basın mensuplarına sopa gösterdiğini belirten Umutoğulları, ‘’Gazetecilere aba altından sopa gösteriyor. Ben diğer başkanlara benzemem. Herkesi size karşı örgütlenirim diyor. Üzerimize gelirseniz, örgütü dahil ederim demektir bu. Orada bir tek Adem Nakçı konuşmuş, diğer gazeteciler sessiz sedasız dinlemişler. Adam orada gazetecilere hakaret ediyor. Bu il başkanı ile CHP zarar görür. İl başkanının takındığı tavrı doğru bulmuyorum. Medya ile ilgili konuşuyor dakika bir Yeni Asır’a beyanat veriyor. Yeni Asır her gün Soyer’in aleyhinde haberler yapıyor. Neden sen bu gazete ile diyalog kurmaya çalışıyorsun? Çünkü kendine güvenmiyor. CHP’ örgütleri zaten gelip bize servis yapıyor, CHP dinamik bir örgüt. Burada bir şey gizli kalmaz. Basın birimi oluşturacak ve herkes onu arayacakmış. Buradaki hikaye farklı olmaya çalışmak. Alattin Yüksel, Ali Engin gösterişten uzak il başkanlarıydı, hareketli il başkanlarıydı. Senin yapacağın şey, örgütü toparlamaktır. Yücel zamanında partiye küsmüş insanları toparla. Farklılık ve toplumda barış sağlamak istiyorsan, bütün başkanlarla oturacaksın. 5 belediye başkanı ile yemek yiyerek birlik ve beraberlikten bahsedersen senin inandrıcılığın kalmaz. Örgütler dağılmış, her taraf paramparça, 9-10 ilçenin ilçe başkanı değişmiş, ilçelerin hepsinde kavga var, belediye başkanları çağırılmış. Sen bunlara bak. Her gün sahaya çıkacağını söylüyor. Senin sokağa çıkmana gerek yok, sen teknik direktörsün. Sen gol atacağım diyorsun, çok koşmayla yollar aşılmıyor. Bunun sebebi siyaseti bilmemesidir.  Kim ona akıl veriyorsa, yanlış yönlendiriyor. Adam örgüt yapısını, örgütü nasıl toparlayacağını ve nereden nasıl başlayacağını bilmiyor. Menderes’e gidip alan çalışması yapıyor, kiminle yapıyorsun? Oturmuş öbek anlatıyorsun, ne öbeği? Eski yöneticilerin sana küstü, yeni yöneticiler gelmiyor. İlçe başkanlıklarından isim istemiş. Bundan sonra CHP burjuva partisi. Eğer il başkanı kendi benliğini ve düşüncesini kendi siaysi birikimiyle bu koltukta oturmazsa herkesin adamı olur. Bugün yanında olanlar yarın olmaz, Yücel’den beter olur. Başarılı olmak istiyorsa kendi iradeiyle başkanlık yapmalı. Örgütü idare etmek duygusallık ile olmaz’’ ifadelerini kullandı. 

GÜMRÜKÇÜ’YE ‘TAVIR’ TEBRİĞİ 

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’yü tebrik eden Umutoğulları, ‘’Utku Gümrükçü’yü tebrik ediyorum. Herkes Şenol aslanoğlu’na tebrik tweeti attı. O bir tane bile tweet atmadı. Tavır böyle alınır, siyasette bu duruş önemli. Daha düne kadar Murat Aydın başkanım diyenler Aslanoğlu atanınca koşarak onlar karşılamaya gitti. Bu bir ilkesizliktir. Bu kadar karşı durduysan iki gün dik dur bari’’ dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası