Ege Postası
Geri

Umutoğulları’ndan iddialı ‘Hamza Dağ’ çıkışı: Korumasız İzmir’de gezemez

31 Mart 2024 yerel seçimler önce AK Parti’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için mesai devam ediyor. AK parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın aday olması durumunda İzmir’de ciddi oy kaybı yaşanacağına dikkat çeken Umutoğulları, “Kendini o kantara çıkarmak için partiyi yakıyorsun. Parti’nin 5 yılını heba edecek. Hamza Dağ aday olursa AK Parti İzmir’de tarihin en düşük oyunu alacak. Gittiği her yerde seçim çalışması sırasında protesto edilecek. Bugüne kadar agresif bir tutum sergiledi. Hamza Dağ koruması olmadan İzmir sokaklarında gezemez. Koruma ile gezen bir aday İzmirlilerden oy alamaz. Bir gazeteci olarak söylüyorum, ben AK Parti teşkilatlarını iyi biliyorum. Hamza Dağ İzmir için büyük bir felaket olur” dedi.
Umutoğulları’ndan iddialı ‘Hamza Dağ’ çıkışı: Korumasız İzmir’de gezemez
Haberler / Yerel Politika
18 Aralık 2023 Pazartesi 14:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Gazeteci Mithat Umutoğulları TR35 TV’de yayınlanan 8. Gün programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

“AK PARTİ SÖZ KONUSU OLUNCA ÜÇ MAYMUN OLUYORLAR”

İzmir’deki basın temsilcilerine ‘kulaklarınızı tıkamayın’ çağrısında bulunan Gazeteci Mithat Umutoğulları, “AK Parti’de Genel Başkan Yardımcısı düzeyinde birini eleştirmek  uzun zamandır İzmir’in alışık olduğu bir şey değildir. Biz bunu yapınca teşkilat çok şaşırdı, çünkü yapan kimse yok. İzmir’de AK Parti söz konusu olunca medya üç maymunu oynuyor. Biz medya olarak kendimizi gözden geçirmeliyiz. Medya yönlendirici olmalı ve doğruyu ortaya koymalı. Biz bunları gündeme getirmediğimiz sürece insanlar kendi istediklerini o koltuklara getiriyor. Halk istemediği kişiler olunca tercih etmiyor ve AK Parti kötü sonuçlarla karşılaşıyor” dedi.

“AK PARTİ’NİN EL FRENİ”

AK Parti’nin İzmir’de seçim kaybetme nedenlerini anlatan Gazeteci Umutoğulları, “Her seçim sonrası AK Parti, ‘nerede yanlış yaptık’ diyor ancak aynı yanlışı tekrar yapıyor. 2011’de Binali Yıldırım İzmir’e geliyor ve 11 vekil kazanıyor, ardından 8 belediye kazanıyorlar. Yıldırım gidince 4 belediye ve 3 vekil kaybediyorlar. AK Parti vitesi küçülterek yavaşlıyor. AK Parti’nin hızlanması için vites yükseltmesi gerekiyor. Bir el freni var. Teşkilatları müdahale eden, teşkilatların iradesini ortadan kaldıran bir Genel Başkan Yardımcısı var. Üyelerin, ‘biz yıllarca emek veriyoruz, çalışan adam yerine parti ile alakası olmayan insanları getiriyorlar’ diye sitemleri oluyor. AK Parti bu seferde teşkilatı çalıştıramıyor. AK Parti’de bu dönemi diğer dönemlerden ayıran nedenler var. Bilal Saygılı, AK Parti’nin ihtiyacı olan bir il başkanı. Doğru adımlar atarsa başarılı olacağını düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

"ADAY OLMAK İÇİN MANİPÜLASYON YAPIYOR" 

Hamza Dağ’ın aday olmak için manipülasyon yaptığını vurgulayan Gazeteci Umutoğulları, “AK Parti bir temayül yoklaması yaptırdı ve Hamza Dağ çıktı. Şimdi anket yaptırıyorlar. Telefondan 3 aday soruyorlar. Hamza Dağ’ı, Bekir Pakdemirli ve Selim Gökdemir’i sorduruyorlar. Selim Gökdemir, 2009’da Bayraklı’dan aday oldu. 14 yıl sonra Büyükşehir’e aday göstermek için anket yaptırıyorsunuz. Kimliği siyasetçi bile değil, iş adamı. Bekir Pakdemirli’de aktif olara siyaset yapmıyor. Son isim ise Hamza Dağ. Böyle manipülasyonlar yaparak İzmir’in vitrinine çıkamayacak kişileri sordurarak öne çıkmaya çalışıyor. Mesele aday olmak değil, seçim kazanmak. Seçimi kazanamayınca partideki görevinden istifa edecek misin? “ diye sordu.

“HAMZA DAĞ İZMİR İÇİN FELAKET”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın aday olması durumunda İzmir’de ciddi oy kaybının yaşanacağına dikkat çeken Umutoğulları, “Binali Yıldırım aday olduğunda bakandı. Hamza Dağ kantara çıkarak aday olmaya çalışıyor. İzmir’de sadece Soyer’i eleştirerek siyaset yapıyor. Sadece CHP’yi eleştiren zayıf bir siyasetçi. HDP’den, CHP’den, İYİ Parti’den oy alamayacak bir kişi. Karşında yüzde 60 potansiyeli olan bir hareket var. Sen bu hareket ile kavga ederek aday olmaya çalışıyorsun. Muhalif seçmenin sana oy vermeden seçilme şansın yok. Kendini o kantara çıkarmak için partiyi yakıyorsun. Parti’nin 5 yılını heba edecek. Hamza Dağ aday olursa AK Parti İzmir’de tarihin en düşük oyunu alacak. Gittiği her yerde seçim çalışması sırasında protesto edilecek. Bugüne kadar agresif bir tutum sergiledi. Hamza Dağ koruması olmadan İzmir sokaklarında gezemez. Koruma ile gezen bir aday İzmirlilerden oy alamaz. Bir gazeteci olarak söylüyorum, ben AK Parti teşkilatlarını iyi biliyorum. Hamza Dağ İzmir için büyük bir felaket olur. Aday olduktan sonra kendine yakın olan isimleri atayacak. Başka ilçelerde kendine yakın isimleri belediye başkan adayı yapmak için teşkilatın sesini kesecek. Hamza Dağ’ın İzmir’de başarılı olabilmesi için şapkadan adam çıkarması gerek” ifadelerine yer verdi.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası