Ege Postası
Geri

Üniversite hastanelerinin cesaret edemediği ameliyat Uşak’ta yapıldı

Uşak’ta yaşayan ve yaklaşık 1,5 yıldır sekonder spontan pnömotoraks (akciğer yırtılmasıyla göğüs boşluğuna hava toplanması) hastalığı sebebiyle göğüs tüpü yöntemiyle çeşitli illerdeki üniversite hastanelerine giderek beş defa...
Üniversite hastanelerinin cesaret edemediği ameliyat Uşak’ta yapıldı
Haberler / Güncel
7 Eylül 2013 Cumartesi 11:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uşak’ta yaşayan ve yaklaşık 1,5 yıldır sekonder spontan pnömotoraks (akciğer yırtılmasıyla göğüs boşluğuna hava toplanması) hastalığı sebebiyle göğüs tüpü yöntemiyle çeşitli illerdeki üniversite hastanelerine giderek beş defa tedavi denenen fakat yaşından dolayı ameliyat edilemeyen Ali Rıza Yalçın'ın ameliyatı Uşak’ta yapıldı.

Uşak’ın Eşme ilçesinde yaşayan 78 yaşındaki Yalçın, doktorları tarafından başka illerdeki üniversite ve ileri tedavi merkezlerine sevk edilmişti. İzmir ve Denizli'deki ileri tedavi merkezlerine giden Yalçın, yaşı ve hastalığı sebebiyle akciğer dokusu esnekliğini kaybetmiş olduğu için amliyat edilmeden evine gönderilmişti. Yaklaşık 10 gün önce durumunun ağırlaşması sonucu Uşak Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne götürülen Ali Rıza Yalçın, Opr. Dr. Ömer Tan tarafından servise yatırılarak tedavi altına alındı. Tan ve ekibi tarafından hastanın yakınlarına riskler anlatılarak, ameliyat için onay alındı. Opr. Dr. Tan, Anestezist Uzm. Dr. Zafer Çelik ve ekibi tarafından yapılan ameliyattan iki gün sonra yoğum bakıma alınan Yalçın’ın sağlık durumu iyiye gidiyor.

Riskli bir ameliyat geçiren hastayı ziyaret eden Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yalçın Atlı, geçmiş olsun dileğrinde bulunarak, tedavi sürecindeki özveri ve emeklerinden dolayı başta Ömer Tan ve bütün hastane personeline minnettarlığını iletti.

'KOAH DÜNYADA DÖRDÜNCÜ ÖLÜM SEBEBİ OLACAK'

Opr. Dr. Ömer Tan ise yaptığı açıklamada, “Özellikle KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) zemininde sigara içimiyle de alakalı yaygın büllöz amfizematöz akciğer hastalığı, terminal bronşiollerin distalinde bulunan hava boşluklarının anormal ve geri dönüşümsüz bir şekilde genişlemesiyle oluşur. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre KOAH, 2030 yılından sonra iskemik kalp hastalığı, serebrovasküler hastalıklar ve AIDS'ten sonra dördüncü ölüm nedeni olacak. Böyle yüksek riskli operasyonların Uşak Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilebilmesi için katkı ve yardımlarını esirgemeyen Genel Sekreter Yalçın Atlı, Hastane Yöneticisi Mutlu Vurgun ve çalışma arkadaşlarıma özellikle teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

'ONA BOŞUNA GÜVENMEMİŞİZ'

Geçirdiği ağır ameliyattan sonra hayata tekrar merhaba diyen Ali Rıza Yalçın da, “Şifa bulmak için büyük şehirlerdeki hastanelere gittim fakat kimse bu riski almadı. Sağolsun Dr. Ömer Tan ve buradaki tüm personel, benimle çok iyi ilgilendi ve yeniden hayata dönmemi sağladılar. Ömer Bey'in sert bir görünüşü var ama kendisi melek gibi. Ömer Tan’a çok güvendik ve bunu her zaman söyledik. Ona boşuna güvenmemişiz. Allah hepsinden razı olsun. Şu an kendimi iyi hissediyorum.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası