Ege Postası
Geri

Üniversiteli oldular

İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, üretim fazlası olan 10 türden 26 hayvanı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi’ne bağışladı.
Üniversiteli oldular
Haberler / Yerel Yönetimler
29 Haziran 2013 Cumartesi 09:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Avrupa’nın önde gelen hayvanat bahçeleri arasında gösterilen İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, ziyaretçilerine, belgesellerde izledikleri hayvan türlerini yakından görme fırsatı veriyor. Parkın doğal koşullarında hızla üreyen hayvanlardan üretim fazlası olanlar ise diğer illerdeki hayvanat bahçeleri ve üniversitelerde kurulan doğal yaşam alanlarına hibe ediliyor. Son olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne 4 ceylan, 2 cüce keçisi, 2 bıldırcın, 2 kırmızı altın sülün, 2 yeşilbaş ördek bağışlandı. Bağışlanan 5 türden 12 hayvan, üniversiteden gelen ekibe teslim edildi.
Öğrencilerin ders streslerini atmaları için üniversite kampusu içinde doğal yaşam alanı oluşturduklarını belirten Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknik Şube Müdürü Yusuf Akkaya, “İsteğimizi geri çevirmeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne rektörüm ve öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum. Hibe edilen hayvanlar, oluşturduğunuz doğal yaşam alanın da özgüce dolaşacaklar. Öğrencilerimiz de ders saatleri dışında kalan zamanlarda bu hayvanlarla birlikte olacaklar” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde kurulan yaşam alanına da, 5 türden 14 hayvan hibe etti. 6 kırmızı alın sülün, 2 gümüş sülün, 2 mavi omuzlu tavus kuşu, 2 siyah omuzlu tavus kuşu ile 2 Silifke tavuğu, bundan sonra “üniversiteli” olarak yaşamlarına devam edecekler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası