Ege Postası
Geri

Üniversiteliler miniklere kentli olmayı anlatıyor

ÜKarşıyaka Belediyesi anlamlı bir buluşmaya daha ev sahipliği yapıyor. Üniversite öğrencileri belediye kütüphanelerinde ilköğretim öğrencilerine “Kentlilik Bilinci”ni anlatıyor.
Üniversiteliler miniklere kentli olmayı anlatıyor
Haberler / Yerel Yönetimler
25 Aralık 2012 Salı 10:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR Karşıyaka Belediyesi’nin Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü işbirliğiyle başlattığı proje ile yaşadığı kenti daha çok tanıyan, daha çok seven ve imkanlarından daha çok yararlanan öğrenciler yetiştirilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında kendi aralarında gruplar kuran üniversite öğrencileri sunumlarla miniklere kentli olma dersi veriyor. Dersler, Karşıyaka Belediyesi’ne ait Cumhuriyet, İnönü Mahalleleri, Demirköprü’deki ve Zübeyde Hanım Mahallesi’ndeki Hasan Ali Yücel kütüphanelerinde her Cuma dönüşümlü olarak gerçekleştiriliyor.  Hasan Âli Yücel Semt Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen söyleşide, "Kültürel Mirasın Korunması", "Kültür Varlıklarıyla İzmir", Karşıyaka’yı Tanıyalım-Kentlilik Bilinci" konularında sunumlar yapıldı. Bölgedeki ilköğretim öğrencilerinin yaşadıkları bölgenin dışına fazla çıkamadıklarını belirten üniversite öğrencileri, “Söyleşiler ile hem kendimizi geliştiriyor, hem de kentimizdeki öğrencilerin donanımlı yetişmesine katkı sağlıyoruz. İlköğretim öğrencilerine Karşıyaka’nın ve İzmir’deki tarihi, turistik yerleri anlatıyoruz. Kentini daha yakından tanıyan öğrenciler yaşadıkları yerdeki imkanlardan daha çok yararlanır. Bu da daha mutlu bir gençlik oluşmasını sağlar“ diye amaçlarını açıklıyor.
Soru-cevap şeklinde geçen sunumlarda kütüphaneler dolup taşarken öğrenciler de bilmedikleri pek çok değeri öğrenme imkanına kavuşuyor. Söyleşilerde ayrıca, Sanat Tarihi Bölümü öğrencilerinin açtıkları kampanya ile topladıkları, oyuncak, resim defteri, boya kalemi ve kitap kütüphanelerde söyleşiyi dinlemeye gelen öğrencilere dağıtıldı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası