Ege Postası
Geri

Ünlü, “Karşıyaka’da adım atmadık yaşam alanı bırakmayacağız”

Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı Av. Murat Talat Ünlü, Karşıyaka’nın mahallelerini karış karış gezmeye devam ediyor. Karşıyaka’da sıkılmadık el projelerimizi anlatmadık yurttaş bırakmayacağız diyen Ünlü, Örnekköy ve Cumhuriyet Mahallelerinde hemşerileri ile bir araya geldi. Programı çerçevesinde Karşıyaka’nın tüm mahallerini gezecekleri belirten Ünlü, Örnekköy ve Cumhuriyet Mahallelerindeki hemşerilerinin dile getirdiği sorunları kahvehanelerde düzenlediği toplantılarla dinledi. Kahvehane toplantılarından sonra esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Ünlü, “Karşıyaka’da adım atmadık yaşam alanı bırakmayacağız,Karşıyakalı yurttaşlarımızın sorunlarını ve dertlerini her zaman birinci ağızdan dinleyeceğiz” dedi.
Ünlü, “Karşıyaka’da adım atmadık yaşam alanı bırakmayacağız”
Haberler / Yerel Politika
27 Eylül 2013 Cuma 10:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- “Ben değil biz yaklaşımı temel yapı taşımız olacak!”
Karşıyaka’nın tüm mahallelerine aynı hassasiyet ve ilgiyi göstereceklerinin altını çizen Ünlü, “Karşıyaka Belediye Başkanlığı görevine geldiğim gün kentimizi hep birlikte yöneteceğiz. Bizlere ilettiğiniz düşünceler ve fikirler Karşıyaka'ya yapılacak yatırımlara yön verecek. Ben değil biz yaklaşımı yönetim anlayışımızın temel yapı taşı olacak” dedi.

“Konuştuk ve söz aldık!”

Karşıyaka’nın Mahallelerinde düzenlediği ziyaretler esnasında 10 binlerce insanın elini sıktığını söyleyen Ünlü çalışmaları sonrasında yaptığı açıklamalarla AKP’yi sert bir dile eleştirdi. Ünlü “Ağustos ayında açıklanan ve işsizlik oranın 9 ila yüzde 10 arasında olduğunu söyleyenler sokağa çıkmalı. Türkiye’deki işsizlik oranın yüzde 10’un çok üzerinde olduğunu düşünüyorum. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Karşıyaka’daki problemlerin başında da işsizlik geliyor. Başkanlık görevi geldiğimiz gün yeni istihdam alanları yaratmak en büyük mücadele alanlarımızdan biri olacak. Özellikle gençler arasındaki işsizlik korkutucu boyutlara ulaşmış durumda. Sohbet ettiğimiz her dört genç yurttaşımızdan bir işsiz. Kentsel dönüşüm konusunda insanların akıllarında bir belirsizlik var. Nerede ne zaman ne olacağını kimse kestiremiyor. Yurttaşlarımızla konuştuk ve söz aldık. CHP’yi el birliği ile önce yerel iktidara sonra genel iktidara getirmek için hep birlikte çalışacağız” dedi.
“kentin rantının kentliye ait olması temel felsefemiz olacak”
Mahalle gezilerinde Karşıyaka’da gerçekleştirmek istedikleri projeleri tek tek anlatmaya devam eden Ünlü, “Her mahallenin hatta her sokağın problemi ayrı ayrı bu sebeple sorunları daha iyi tespit edebilmek adına Karşıyaka’nın mahallelerinde belediyenin çalışma birimleri oluşturacağız. Çarşı esnafı, sakinler ve yurttaş ile ortak akıl sağlanacak, sorunların çözümü için referandum dahil tüm demokratik yöntemleri sonuna kadar kullanacağız. Karşıyaka’nın spor kenti olarak anılması için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Çalışan annelerimiz için kreşler açılacak, hiçbir aile evine yakın bir kreş bulamama konusunda yakınmayacak. Dar gelirli ailelerinin tümünün okul masrafları Karşıyaka Belediyesi tarafından karşılanacak. Dünyadaki örneklerinden geri kalmayan sağlıklı yaşam alanları ile sigara içme alanları oluşturacağız. Kentin rantının kentliyeait olması temel felsefemiz olacak” dedi.
Mahalle gezilerinden sonra hemşerilerinden olumlu dönüşler aldıklarını söyleyen Ünlü, “Partimiz tarafından belediye başkan adayı olarak benim ya da başka bir arkadaşımızın gösterilmesi mahalle gezilerimizi etkilemeyecek. Halkımızdan aldığımız tüm görüş ve öneriler CHP’nin yerel iktidara giden yolunda muhakkak kullanılacaktır” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası