Ege Postası
Geri

Ünlü siyaset bilimci CHP’yi iki konuda uyardı: Özgüven ve küskünler

Siyaset bilimci Prof. Tanju Tosun, CHP’li ilçe belediye başkanlarını iki konuda uyardı.Tosun’un ilk uyarısı özgüven patlaması yaşayan belediye başkan adayları hakkında olurken; ikinciyse sandığa gitmeyi düşünmeyen ‘hatırı sayılır seçmen kitlesinin’ varlığı ile ilgili oldu. Tosun, “CHP mutlaka seçmeni sandığa çağırmalı, seçmenle barışmalı. CHP’li adaylar sürekli 'yüzde 65 oy alacağız' diyor. Seçmeni kendisi için oy vermeye hazır kitle olarak görmek riskli. Adayların burada mütevazı olması gerekiyor. Seçmene dokunmalı adaylar. Aksi takdirde sandığa gitmeyen her seçmen CHP’nin hayal ettiği ile sandık başında bulacağı arasında uçurum oluşabilir” dedi. Ünlü siyaset bilimci CHP’yi iki konuda uyardı:
Ünlü siyaset bilimci CHP’yi iki konuda uyardı: Özgüven ve küskünler
Haberler / Yerel Politika
27 Şubat 2019 Çarşamba 16:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Ünlü siyaset bilimci Prof. Tanju Tosun’dan CHP’li belediye başkan adaylarına uyarı geldi. Tosun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sandığa gitmeyi düşünmeyen azımsanmayacak bir seçmen kitlesi olduğu vurgusunu yaparak, seçim sonuçlarının CHP’nin beklediği gibi olmayabileceği uyarısında bulundu.

ÖZGÜVEN PATLAMASI VE SANDIĞA GİTMEYECEK OLANLAR

Tosun, yaptığı açıklamada, “CHP İzmir ilçe belediye başkan adaylarını 31 Mart’ta bekleyen tehlike: özgüven patlaması ve sandığa gitmeyi düşünmeyen hatırı sayılır seçmen kitlesi. Hayaller ile gerçekleşebilecek olanlar arasında uçurum oluşabilir” dedi.

KENT MERKEZİNDE  SANDIĞA GİTMEME EĞİLİMİ GİDEREK ARTIYOR

Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Tanju Tosun, Egepostası’na yaptığı değerlendirmede, iki uyarısının nedenlerini şöyle açıkladı:

“Türkiye 2014 yerel seçimlerinden 24 Haziran genel seçimlerine kadar toplamda 5-6 seçim geçirdi.  İzmir’de bin 300 mahallenin 2014-2018 arasında seçime katılım düzeylerine bakıldığında özellikle kent merkezindeki ilçelerde -Karşıyaka, Konak, Bornova, Gaziemir gibi CHP’nin oylarının düştüğü yerlerde- seçmenin sandığa gitme eğilimi de düşmüş. Kent merkezinde çok net bir biçimde doğrusal ve evrimsel şekilde sandığa gitmeme eğilimi yavaş yavaş artıyor. Kırsal kesimde daha yüksek, kent merkezine geldikçe kademeli olarak katılım azalıyor. Dolayısıyla kent merkezindeki seçmen çok daha tepkisel seçmen. Partisine küsme davranışına giren seçmen kitlesi olabilir. Aday belirleme sürecindeki sıkıntılar nedeniyle sandığa gitmeme eğiliminde olan azımsanmayacak seçmen kitlesi de var. Böyle bir algının protestocu seçmen davranışı şeklinde sandığa gitmemeye varan bir dönüşme riski var.”

CHP MUTLAKA VE MUTLAKA SEÇMENİ SANDIĞA ÇAĞIRMALI

Siyaset bilimci Tosun, CHP yetkililerine uyarılarının yanı sıra öneride de bulunarak, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“CHP mutlaka ve mutlaka seçmeni sandığa çağırmalı. CHP’nin seçmenle - aday belirleme sürecinde seçmenin duyduğu rahatsızlık nedeniyle -barışmalı. CHP’li adaylar sürekli  yüzde 65 oy alacağız diyor. Seçmeni kendisi için oy vermeye hazır kitle olarak görmek riskli. Adayların burada mütevazı olması gerekiyor. Adaylar seçmene dokunmalı. Aksi takdirde sandığa gitmeyen her seçmen nedeniyle CHP’nin hayal ettiği ile sandık başında bulacağı arasında uçurum oluşabilir.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası