Ege Postası
Geri

Ünlülere, uyuşturucudan yer ve temin suçlaması

İstanbul narkotik polisinin torbacı olarak bilinen sokak satıcılarına ve bunlarla bağlantılı ünlülere yönelik operasyonunda yaklaşık 13 kilo esrar,17 bin adet uyuşturucu hap ve 115 kök hint keneviri ele geçirildi. Toplam 49 kişinin gözaltına...
Ünlülere, uyuşturucudan yer ve temin suçlaması
Haberler / Güncel
6 Ağustos 2013 Salı 13:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İstanbul narkotik polisinin torbacı olarak bilinen sokak satıcılarına ve bunlarla bağlantılı ünlülere yönelik operasyonunda yaklaşık 13 kilo esrar,17 bin adet uyuşturucu hap ve 115 kök hint keneviri ele geçirildi. Toplam 49 kişinin gözaltına alındığı operasyonda oyuncu İ. A.'nın serbest bırakıldığı, diğer gözaltıların uyuşturucu kontrolü için kan örneklerinin alınacağı belirtildi. Gözaltındaki sanatçılardan bazılarının uyuşturucuda yer ve temin suçlamasıyla karşı karşıya oldukları belirtildi.

Çok sayıda sinema ve tiyatro oyuncusunun da aralarında bulunduğu kişilere yönelik operasyon hakkında bilgi veren İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 11 aylık bir çalışmanın tamamlandığını açıkladı. Operasyon kapsamında 17 bin adet uyuşturucu hap, 13 kilo 593 gram esrar, 126 gram amfetamin, 115 kök hint keneviri, 3 hassas terazi, 5 adet sigara sarma kağıdı, 10 adet uyuşturucu içiminde kullanılan düzenek, 61.8 gram esrar ile karışık tütün, 2 adet ruhsatsız silah, 210.65 gram esrar tohumu, çok sayıda kilitli poşet el 0.75 gram kokain ele geçirildi. Polis, operasyon adreslerinde yaptığı aramalarda ele geçirdiği 2 bin 550 Euro ile 4 bin 285 TL paraya da el koydu. 19'u torbacı toplam 49 kişi gözaltına alındı.

GİR'DE TERASLI UYUŞTURUCU TARLASI

Narkotik polisinin daha önceki operasyonlarında da karşılaştıkları ev içinde uyuşturucu yetiştiriciliği yine gerçek oldu. Ancak bu sefer Boğaz manzaralı bir dairenin teras katında ortaya çıkarılan ve adeta esrar tarlasını andıran görüntü polisi de şaşırttı. Yeşilçam filmlerinde de rol alan H.Ö.'nün kullandığı evi didik didik arayan polis, insan boyundan büyük kenevirleri sökmekte zorlandı. H.Ö.'nün bağlantılı olduğu Sarıyer'deki başka bir kişiye ait serada da boy boy hint kenevirleri ele geçirildi. dikkat çeken bilgiler ortaya çıktı. Polisin yaklaşık 11 aylık takibi sonrası yapılan operasyonda torbacılara esrar temin edilen yerin Cihangir'de bir lüks binanın teras katı olduğu ortaya çıktı. Adeta esrar tarlasını andıran Boğaz manzaralı terasın sakininin eski Yeşilçam oyuncusu H.Ö. olduğu anlaşıldı.Gözaltına alınan ünlülerden bazıların yer ve uyuşturucu temin etmek suçlamasıyla karşı karşıya olduklarını belirten polis, oyuncu İ.A'nın emniyetteki ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

GEZİ OLAYLARI İLE BAĞLANTILI DEĞİL

Öte yandan, polis yetkilileri operasyonda gözaltına alınan bazı ünlülere yönelik basın kuruluşlarında yer alan yorumlara da tepki gösterdi. Gezi olaylarına katılan kişilerin gözaltına alınması gibi bir durumun mümkün olmadığını belirten polis kaynakları, yürütülen soruşturma neyi gerektiriyorsa onun yapıldığını, ayrım yapılmadığını ifade etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası