Ege Postası
Geri

Urla AB'nin gençlik merkezi olacak

Seçim çalışmaları kapsamında Urla'daki gençlerle bir araya gelen CHP Urla Belediyesi Başkan Aday Adayı Burak Oğuz, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB)'ne adaylık sürecinde gençlere yönelik projeler ürütmesi gerektiğine dikkat çekti. Oğuz, “Sosyal hayata katılımın sağlanması noktasında gençlere yönelik kültür, sanat, bilim, yenilik ve girişimcilik gibi konularında proje ürütmek her belediyenin görevi. Biz, hazırladığımız proje kapmasında Urla'yı AB'nin gençlik merkezlerinden birisi yapmak istiyoruz” diye konuştu.
Urla AB'nin gençlik merkezi olacak
Haberler / Yerel Politika
4 Aralık 2013 Çarşamba 12:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR- Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB)'ne adaylık sürecinde birçok konu başlığında görüşmeler yaptığını ifade eden CHP Urla Belediyesi Başkan Aday Adayı Burak Oğuz, yerel yönetimlerin ürettikleri projelerle buna destek olması gerektiğini söyledi. Seçim çalışmaları kapsamında Urla'daki gençlerle bir araya gelen Oğuz, ilçenin gelecek vizyonunu şekillendirecek en önemli konulardan birisinin gençlere yönelik çalışmalar olduğuna dikkat çekerek, Urla'nın AB'nin gençlik merkezlerinden birisi olması gerektiğini söyledi.

Urla'da çok sayıda üniversite öğrencisi bulunduğuna işaret eden Oğuz, “Bu gençlerimizin sosyal hayata katılımlarının sağlanması belediyelerin en önemli görevleri arasında yer alıyor. Kültür, sanat, bilim ve girişimcilik konularında üretilecek her proje, Türkiye'nin AB serüveninde elini güçlendiriyor. Bizim hedefimiz Urla Belediyesi'nin de içinde yer aldığı kapsamlı bir çalışma başlatmak. Böylece gençlerimizin AB yolunda kendilerini geliştirmelerini ve projelerimizin Türkiye'nin müzakere sürecine katkıda bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.

Gençlerin toplumsal hayatta ciddi sıkıntılar yaşadığını ifade eden Oğuz, “Gençlerimiz gelecek kaygısı içinde hayatlarını sürdürüyorlar. Birçoğu iş bulamamak korkusuyla ne şimdiki zamanı yaşıyor ne de geleceğe ilişkin sağlıklı planlar üretebiliyor. Halbuki, genç nüfusun doğru şekilde yönlendirilmesi aynı zamanda ülkenin de kazancı. Ulusal politikaların yetersiz kaldığı noktalarda yerel yönetimlerin insiyatif alıp, gençlere yönelik projeler hayata geçirmesi gerekiyor. Bu sağlanmadığı taktirde her şeyden önce mutsuz ve umutsuz bir nesil yetişir” ifadesinde bulundu.

AB Gençleri destekliyor
Bu noktada yerel yönetimlerin, AB'nin desteklediği konularda projeler üretmesi gerektiğini vurgulayan Oğuz, “Sanıldığının aksine yapılacak çalışmaların maddi boyutu çok önemli değil. Sonuçta ilçe bazında bir plan ortaya koyuyorsanız bunun için pekçok kaynak bulmanız olası. Örneğin bilim ve kültür konularına yönelik faaliyetler için, AB ciddi fonlar ayırmış durumda. Burada önemli olan bunlardan yararlanabilecek doğru projeler üretmek. Bunu da yine gençlerin katılımıyla sağlayacağız” dedi.

İletişim ofisi kuracağız
Belediye bünyesinde AB İletişim Ofisi kuracaklarını ve burada katılımcı bir anlayışla proje üretileceğini açıklayan Oğuz, “Bu işin başında genç vatandaşlarımız bulunacak. Bürokrasinin hantal yapısını kıracak, dinamik ve heyecanlı bir ekiple, Urla'nın geleceğini şekillendireceğiz. Önemli olan gençlerimizi doğru şekilde yönlendirmek. Örneğin girişimcilik konusunda yapılan bir çalışmayla, belki de gençlerimiz kendi işlerini kurmak isteyecek. Kendi ayakları üzerinde durmayı hedefleyen insanları bu şekilde özendireceğiz” diye konuştu.

Gençler Urla ile bütünleşecek
İlçedeki gençlerin Urla ile bütünleşmesini sağlamak istediklerini belirten Oğuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birbirini anlayan insanlar, sağlıklı bir toplumun en önemli öğesini oluşturur. Bunun için belediye olarak, öğrencilerle esnaf ya da vatandaşın doğru iletişim kurmasını sağlayacak çalışmalara ön ayak olacağız. Bu şekilde uzun vadede hem insanımız hem de ilçemiz kazanacak. AB'nin temel misyonu insan merkezli bir dünya kurmak. Bunun başlangıç noktalarından birisi de Urla olacak.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası