Ege Postası
Geri

Uşak Üniversitesi'ne Adelet Meslek Yüksek Okulu açılıyor

Yükseköğretim Genel Kurul'nun 26 Haziran 2012 tarihinde yaptığı toplantıda kabul edilen ve açılması kararlaştırılan Uşak Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu 2013-2014 eğitim öğretim yılında öğrenci alabilmek için akademik ve idari...
Uşak Üniversitesi'ne Adelet Meslek Yüksek Okulu açılıyor
Haberler / Güncel
22 Nisan 2013 Pazartesi 21:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yükseköğretim Genel Kurul'nun 26 Haziran 2012 tarihinde yaptığı toplantıda kabul edilen ve açılması kararlaştırılan Uşak Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu 2013-2014 eğitim öğretim yılında öğrenci alabilmek için akademik ve idari kadrosunu oluşturma çalışmalarına devam ediyor. Yrd. Doç. Dr. Mehmet Hatipoğlu, Uşak Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu’na Müdür olarak atandı.

REKTÖR Çelik: ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU HUKUK FAKÜLTESİNİN AYAK SESİDİR

Adalet Bölümü ile Sosyal Güvenlik Bölümünün yer alacağı Adalet Meslek Yüksekokulunun akademik ve idari kadrosunu oluşturmaya başladıklarını belirten Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, yaptığı açıklamada LYS puanlarıyla öğrenci alan Adalet Meslek Yüksekokullarının kamu ve özel sektöre nitelikli ara elaman yetiştirdiğini ifade etti. Çelik; “Özellikle hukuk fakültesinin alt yapısını oluşturacak Adalet Meslek Yüksekokulunun Uşak ve Uşak Üniversitesi içinde önemli bir kazanım olduğunu ifade etti. Uşak’ın hukuk fakültesi özlemini gidermek için önemli bir basamak daha kaydettiklerini belirten Rektör Çelik; ‘’Adalet Meslek Yüksekokulu hukuk fakültesinin ayak sesidir.’’ dedi.

Rektör Çelik, Uşak Üniversitesi olarak hedeflerinin her geçen gün büyüyen, büyüdükçe değişen, değiştikçe gelişen, geliştikçe ulusal ve uluslararası bilime katkı sunan, bölgesine değer katan, tercih edilen bir üniversite olma arzusunda olduklarını dile getirdi. Çelik açıklamasında hedeflerine doğru emin adımlarla yürüdüklerini ifade ederek dünden bugüne baktığımız zaman önemli bir mesafe aldıklarının altını çizdi. Hem nitelik olarak hem nicelik olarak bir büyümenin söz konusu olduğunu belirten Çelik, “Bugün görüyoruz ki Uşak Üniversitesi her alanda adından sıkça söz ettirmekte, gerek uluslararası bilim örgütlerine bilim adamı yollamakta, gerekse ulusal bilimsel organizasyonlardan ödüllerle dönerek ciddi başarılar sağlamaktadır.” dedi.

Rektör Çelik, ‘’Adalet Meslek Yüksekokulu’na müdür olarak atanan genç akademisyenimize başarılar diliyorum’’ diyerek; Uşak Üniversitesi Yönetimi olarak genç ve dinamik kadrolara yönetim çeşitli kademelerinde görev verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söyledi.

HATİPOĞLU: HİZMET İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT

Adalet Meslek Yüksekokulu’na müdür olarak atanan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Hatipoğlu, Rektör Çelik’i makamında ziyaret ederek görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışacaklarını söyledi. Hatipoğlu, “Gerek üniversiteye gerek bölgeye hizmet etmek için önemli bir fırsat verildi. Adalet Meslek Yüksekokulumuzun nitelikli bireyler yetiştirebilmesi için var gücümüzle canla başla çalışacağız.” dedi.

Hatipoğlu; Adalet Meslek Yüksekokulundan mezun olan öğrencilerin mahkemelerin yazı işleri müdürlüğü, icra memurluğu, katiplik gibi birimlerinde ve infaz kurumlarında görev yapabilmelerinin yanı sıra resmi veya özel bankalarda, çeşitli kamu ve iktisadi kuruluşlarında, özel iktisadi işletmelerde de iş imkanına sahip olacaklarını ifade etti. Ayrıca Adalet Meslek Yüksekokulu mezunları dikey geçiş sınavıyla hukuk fakültelerine de geçiş yapabileceklerini belirtti.

2013-2014 Eğitim öğretim yılında Adalet bölümüne öğrenci almayı hedeflediklerini ifade eden Hatipoğlu, oluşturulacak olan öğretim üyesi kadrosuyla önümüzdeki dönemlerde sosyal güvenlik bölümüne de öğrenci alacaklarını sözlerine ekledi.

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Hatipoğlu, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra Afyon Kocatepe Üniversitesi Mali Hukuk Anabilim dalında yüksek lisansını yaptı. Marmara Üniversitesi Kamu Hukuku Anabilim dalında doktorasını tamamlayan Hatipoğlu doktora sürecinde Avusturalya Southern Cross Üniversitesinde yaklaşık iki yıl misafir öğretim elemanı olarak doktora tez çalışmalarını sürdürdü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası