Ege Postası
Geri

Uşak'a dev akvaryum

UŞAK’ta Fatih Mahallesi'nde Masal Şehri projesi için yoğun bir çalışma içine giren Uşak Belediyesi, aynı yere dev akvaryum kuracak. İçinde birçok deniz canlısının bulunacağı dev akvaryum, Masal Şehri ile entegre edilerek cazibe merkezi haline getirilecek. Bağımsız Belediye Başkanı Ali Erdoğan, "Denizi olmayan Uşak’a, dev akvaryumla denizi getireceğiz" dedi.
Uşak'a dev akvaryum
Haberler / Ege
12 Mart 2013 Salı 15:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Uşak - Özellikle çocukların ufkunu açmak için 'Masal Şehri' projesini geliştiren ve çalışmalarına başlayan Uşak Belediyesi, kente bir de dev akvaryum yapılmasını kararlaştırdı. Uşak’ta sosyal donatılar konusunda önemli işlere imza attıklarını belirten Belediye Başkanı Ali Erdoğan, "Yurt dışında ve büyük illerde yoğun ilgi çeken dev akvaryumun şehrimizde eksikliği fark ettik. Deniz canlıların tanınması konusunda bir aktivite bulunmuyordu. Bu eksikliği ortadan kaldırmak için denizi olmayan kentimizde, deniz canlıların tanınması için çok kapsamlı bir projenin olmasını istedik. Bu nedenle 5 bin metrekare alan üzerine kurulacak dev akvaryumda deniz canlılarını tanıtacağız" diye konuştu.

Fatih Mahallesi’ne kurulacak dev akvaryumla vatandaşların çocukları ile birlikte güzel vakit geçireceği bir aktivite merkezi oluşacağını belirten Erdoğan, kısa sürede projeyi bitireceklerini ifade etti. Erdoğan, "İlimizde daha önce vatandaşlarımızın vakit geçirebilecekleri sosyal alanlarda büyük sıkıntılar yaşanıyordu. Bu sıkıntıları ortadan kaldırmak amacıyla önce Atlı Spor Merkezi ardından da çok sayıda yeşil alanla eksikleri gidermeye çalıştık. Şimdi de Masal Şehri başta olmak üzere aynı bölgede dev bir akvaryum kurulacak. Amacımız şehrin her köşesinde vatandaşlarımızın güzel vakit geçirebilmeleridir" dedi.

Denizi olmayan Uşak’ta kurulacak dev akvaryumla deniz canlılarının tanınacağını ifade eden Başkan Ali Erdoğan, "Kentimizde deniz olmaması nedeniyle deniz canlılarını bire bir göreceğimiz alanlar yoktu. Çok yakında içinde birçok farklı deniz canlısının olacağı bir akvaryuma kavuşacağız. 5 bin metrekare alanda hizmet verecek akvaryum vazgeçilmez bir alan olacak" diye konuştu.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası